Dan Voiculescu a fost achitat in dosarul Antena Group-RCS&RDS. Sorin Alexandrescu, condamnat la 4 ani si 6 luni cu executare

Dată publicare: 28-06-2017 15:09
Dată actualizare: 01-07-2017 07:26


Dan Voiculescu a fost achitat de Instanta Suprema in dosarul in care era acuzat de complicitate la santaj in dosarul Antena Group-RCS&RDS. 

In prima instanta, Dan Voiculescu fusese condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare.

Fiica lui Camelia a fost condamnata la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la santaj. Ea a fost acuzata ca ar fi coordonat toata campania mediatica prin are s-a incercat santajarea admnistratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Totodata, fostul director general Antena TV Group Sorin Alexandrescu a primit 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Acesta s-a predat politiei miercuri.


Foto: Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu

De asemenea, instanta a decis achitarea lui Daniel Mateescu. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul SC Antena 3 si Intact Publishing.

In acelasi dosar, fostul sef al ANAF Serban Pop a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, iar Camelia Voiculescu a primit un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Cea mai mare pedeapsa a primit-o directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu - patru ani si sase luni de inchisoare.

Totodata, instanta a dispus o amenda de 200.000 de lei pentru Antena Group, pentru santaj.

Decizia instantei supreme este definitiva.

In 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare si pe Camelia Voiculescu la doi ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Antena 3 si Intact Publishing au fost achitate.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata in 1 octombrie 2013, alaturi de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si de fostul sef al ANAF Serban Pop.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCC-RDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

Actele de constrangere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic, dar si prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicat Ioan Bendei. Anchetatorii sustin ca acest spot publicitar a fost realizat din dispozitia Cameliei Voiculescu si a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, si a fost difuzat in perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecventa de cinci ori pe zi (in total de 401 ori) de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group SA si SC Antena 3 SA.


VIDEO PROTVPLUS.RO