Răzvan Murgeanu, audiat în dosarul ”TelDrum”. Întâlnirea secretă avută cu Dragnea, într-o benzinărie

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 08 Decembrie 2017 09:54
Categorie: Actualitate

Răzvan Murgeanu, fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, a fost audiat vineri de procurorii DNA, în dosarul ''TelDrum''.

Murgeanu le-a spus anchetatorilor că, în anul 2011, Liviu Dragnea i-a cerut informații despre un audit al Comisiei Europene ce viza contractele pe bani europeni, câștigate de compania din Teleorman.

Răzvan Murgeanu a povestit cum, în urmă cu 6 ani, s-a întâlnit cu Liviu Dragnea într-o benzinărie din Bolintin, la cererea acestuia. Acolo, Dragnea, care era pe atunci președintele Consiliului Județean Teleorman, i-ar fi cerut informații despre auditul Comisiei Europene făcut la el în județ.

Fuseseră folosite fonduri europene pentru reabilitarea unor drumuri, iar ancheta de la Bruxelles cerea corecții financiare de zeci de milioane de lei, pentru că investițiile nu ar fi respectat legea.

Răzvan Murgeanu, fost secretar de stat: "El a întrebat atât: care e situația. Zic: domnule, e cea pe care o știți. Una era legată de o posibilă apartenența a firmei, că ar fi a lui, dar nu ai cum să dovedești și mai era ceva legat de o condiție suspensorie în licitație, ceva restrictiv oricum... Eu l-am întrebat: domnule, e firma ta? Și mi-a zis că nu. Se interesa pentru că era președintele Consiliului Județean și corecția se plătea de Consiliul Judetean."

Între timp, cei de la OLAF au stabilit că reprezentanții Consiliuliu Județean Teleorman ar fi favorizat în mod direct TelDrum, pentru că la licitația pentru refacerea drumurilor se cerea că firma câștigătoare să dețină un utilaj foarte scump pentru mixtură asfaltică.

Înainte de asta, Consiliul Județean dăduse chiar acel utilaj firmei TelDrum.

Specialistii OLAF au cerut ca suma de 21 de milioane de euro să fie recuperată integral și au sesizat DNA. În final, procurorii au pus sechestru asigurător pe averea lui Liviu Dragnea. Într-o situație similară sunt 3 funcționari din Consiliul Județean și un reprezentant al companiei ''TelDrum''.

Razvan Murgeanu, fost viceprimar si consilier al lui Basescu, arestat preventiv pentru trafic de influenta si dare de mita
Razvan Murgeanu, fost viceprimar si consilier al lui Basescu, arestat preventiv pentru trafic de influenta si dare de mita
VIDEO PROTVPLUS.RO
Victor Ponta
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
Misiune aeriană de salvare în condiţii meteorologice extreme simulată de piloți români
Șoferul care a ucis-o pe Irina, jandarmerița din Suceava, arestat preventiv. Ultim omagiu adus de colegi
Impact violent într-o intersecție din Timișoara: ”A venit cu 120 km la oră”
Zone întinse din SUA, acoperite de un strat gros de zăpadă
Un șofer oprit de o patrulă de poliție deschide focul asupra ofițerilor. Momentul a fost filmat
incendiu Târgoviște
Oamenii din Târgoviște atenționați prin RO-ALERT în timpul incendiului de joi. ”Murim cu toţii aici!”
Incendiu violent într-o localitate de lângă Cluj
Sistemul RO-Alert, folosit pentru prima dată în cazul unui dezastru real. Ce mesaj a trimis IGSU
Incendiu uriaş în Târgovişte. Pompierii au cerut ajutor de la Bucureşti
Ce se va construi în locul celebrului Magazin București. Lucrarea va costa 6 milioane €
Cât au plătit cei 15000 de cetățeni moldoveni pentru a primi viză de flotant la 3 adrese din București