Radu Mazăre va fi extrădat. Anunțul făcut de autoritățile din Madagascar


Ultimul update: Marti 14 Mai 2019 12:56
Sursa: lexpress.mg
Data publicarii: Marti 14 Mai 2019 12:36
Categorie: Stiri actuale
radu mazare, retinut, madagascar, condamnare, arestat

Radu Mazăre va fi extrădat, el urmând să fie deferit justiției din România, informează publicația L'Express de Madagascar.

Potrivit site-ului lexpress.mg, ministrul Justiției din Madagascar, Jean-Jacques Randrianasolo, a confirmat, marți, că Radu Mazăre va fi extrădat în România, după ce a fost primit dosarul de 600 de pagini trimis de ministerul de resort din România.

În plus, Radu Mazăre, arestat de 6 zile în Madagascar, a fost informat de acest lucru.

 

Cererea privind azilul urma să fie analizată în 2020

 

Publicația L‘Express de Madagascar notează că Radu Mazăre a cerut azil în această țară, iar de dosarul său de ocupă Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați.

O sursă din cadrul Comisariatului ONU susține că Mazăre ”are dreptul să stea în Madagascar și să aștepte decizia Înaltei Curți de Justiție privind cererea sa de azil, care urmează să fie examinată abia pe 21 ianuarie 2020”.

”Între timp, nu îl putem forța să părăsească țara în care a cerut azil. În plus, este vorba despre respectarea drepturilor omului. Vorbim de o persoană care a venit în Madagascar și a construit, la Antsiranana, un hotel și a convins alți oameni de afaceri să investească aici, ceea ce a contribuit la creșterea economică a zonei”, a declarat sursa, sub anonimat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: lexpress.mg

VIDEO PROTVPLUS.RO