Mesaj dur de la Cotroceni după reducerea bugetului Administrației Prezidențiale. ”Consecințele sunt grave”. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 07 August 2018 13:02
Categorie: Stiri actuale
Mădălina Dobrovolschi

Klaus Iohannis critică dur, prin vocea purtatătorului său de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, reducerea bugetului Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis consideră că rectificarea bugetară anunţată de Guvern reprezintă "o încălcare grosolană şi o încercare de a bloca prin constrângeri bugetare activitatea unei instituţii fundamentale", a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.  

Ulterior, Administraţia Prezidenţială a transmis un comunicat în care face precizări legate de declaraţiile Ministrului Finanţelor pe tema rectificării bugetare.

Declarațiile au fost transmise live pe pagina noastră de Facebook.

Declarațiile făcute de Mădălina Dobrovolschi

- Rectificarea bugetară nu are nicio legătură cu consolidarea Bugetului national, ci e un instrument de sancționare bugetară a adversarilor politici și instituțiilor nesubordonate PSD.

- Președintele consideră că rectficarea reprezintă o încălcare grosolană și o încercare de a bloca activitatea unei institituții fundamentale.

- Consecințele sunt grave asupra acțiunilor președintelui României și a reprezentării statului român.

- După ce actuala majoritate a încercat în repetate rânduri să amputeze prerogativele președintelui României, acum Guvernul apelează la această forma de sabotaj bugetar.

- Indiferent ce cred decidenții politici aflați la guvernare, nu e vorba de Klaus Iohannis. E vorba de statul român și cetățenii săi.

- Administrația prezidențială a aflat săptămâna trecută, din declarațiile premierului, că figurează pe o lista unde se regăsesc instituțiile statului care vor avea o rectificare negativă de peste 10 milioane de lei. Includerea pe lista respectivă e cu atât mai surprinzătoare cu cât Ministerul Finanțelor ne-a informat inițial că bugetul va fi diminuat cu 2.869 milioane de lei. În cursul zilei de vineri, 3 august 2018, în urma discuțiilor dintre reprezentații Guvernului și ai Administrației Prezidențiale, am aflat că bugetul Administrației Prezidențiale este propus pentru diminuare cu 11,109 milioane de lei.

- Administrația Prezidențială a transmis către Guvern o adresă în care arată în mod explicit de ce o asemenea rectificare de amploare, 19% din bugetul aprobat, ar bloca activitatea în acest an. Cu toate acestea, Guvernul a ignorat cu bună știință toate argumentele.

- Avem astfel dovada clară că reducerea bugetului Administrației Prezidențiale este o decizie arbitrară, bazată pe rațiuni strict politice.

- Guvernul îl impiedică pe președinte să își exercite atribuțiile constituționale.

- Marți, Administrația Prezidențială a transmis o nouă adresă Guvernului.

- Stabilirea bugetului fiecărei instituții intră în atribuțiile Guvernului, dar nu poate afecta funcționarea unei instituții a statului.

- România nu va putea fi reprezentată și nu va putea să își onoreze angajamentele internaționale asumate, precum Summitul celor Trei Mări - care va avea peste 600 de participanți din 12 state.

- Partenerii externi ai României vor afla astfel că Guvernul blochează angajamentele internaționale ale țării noastre.

- Argumentul invocat public de Liviu Dragnea pentru această reducere semnificativă este complet fals. Președintele PSD induce cu bună știință opinia publică în eroare, susținând că Administrația Prezidențială a cheltuit doar o parte din acești bani alocați.

- Există riscul ca Administrația Prezidențială să fie acționată în judecată de furnizorii și prestatorii care nu vor putea fi plătiți conform contractelor în desfășurare.

- Blocarea activității președintelui României de către Guvern este de natură să afecteze buna funcționare a statului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO