Popoviciu rămâne sub control judiciar. Ministerul Justiției a trimis actele pentru extrădare

Ultima actualizare: 01-10-2017 18:28

Omul de afaceri, Puiu Popoviciu, aflat la Londra, sub supraveghere electronică, rămâne sub control judiciar, şi trebuie să se prezinte la poliţie, de trei ori pe săptămână.

Judecătorii londonezi au decis că Popoviciu trebuie monitorizat în continuare. Ca să nu stea în arest, acesta a plătit o cauţiune de două sute de mii de lire sterline. În acelaşi timp, Ministerul Justiţiei a trimis la Londra toate documentele necesare extrădării omului de afaceri şi aşteaptă decizia autorităţilor de acolo.

Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pentru că ar fi preluat un teren destinat cercetărilor pomicole şi l-a transformat abuziv într-o zonă comercială şi rezidenţială.

Popoviciu şi-a susţinut permanent nevinovăţia, de-a lungul întregului proces. El a afirmat mereu că tranzacţia prin care a preluat de la Universitatea de Agronomie terenul pe care a ridicat o zona comercială şi una rezidenţială în nordul Bucureştiului a fost legală.

Popoviciu a fost condamnat la şapte ani de închisoare în România, iar prejudiciul în dosar ar fi de 130 de milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO