Protest amplu în Piața Victoriei: 10.000 de persoane au scandat împotriva Guvernului. FOTO

Ultima actualizare: 24-02-2019 22:20

Peste 10.000 de persoane au protestat, duminică seara, în Piaţa Victoriei, împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei.

În zonă s-a aflat şi un dispozitiv de jandarmi, care au pus garduri în piaţă. Manifestanţii au scandat „Hoţii!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”. Circulaţia rutieră a fost închisă pe Şoseaua Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor, pe un sens.

Mii de oameni au protestat şi în marile oraşe din ţară, printre care Cluj, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Bacău, Constanţa, Braşov.

Jandarmeria Capitalei a precizat că pentru organizarea manifestaţiei nu au fost respectate reglementările legale în vigoare.

FOTO: Facebook / Dan Mihai Bălănescu

Liderii USR şi PLUS s-au aflat în Piaţa Victoriei. Dacian Cioloş a declarat că trebuie organizate alegeri anticipate pentru a avea un nlou guvern legitimat politic, iar Dan Barna a declarat că România nu poate să ajungă o anexă a Rusiei pentru că Liviu Dragnea vrea să scape de dosar. Cioloş a anunţat că alianţa USR-PLUS va contesta săptămâna viitoare OUG 7 la toate Curţile de apel din ţară, scrie News.ro.

Desfășurarea evenimentelor live-text:

UPDATE 22:00 Toți protestatarii au plecat din Piața Victoriei, manifestația s-a încheiat.

UPDATE 21:00 Cele aproape 10.000 de protestatari prezenţi duminică seara în Piaţa Victoriei au aprins lanternele telefoanelor mobile la ora 21,00 şi au huiduit în cor Guvernul sau au suflat în vuvuzele, iar la câteva minute după acest moment oamenii au început să plece din zona manifestaţiei.

De asemenea, un grup de protestatari a desfăşurat un steag uriaş al Uniunii Europene, care a fost plimbat prin mulţime, deasupra capetelor, mai multe zeci de minute.

UPDATE 20:00 În acest moment în Piața Victoriei sunt în jur de 5.000 de persoane.

UPDATE 19:05 Jandarmeria anunță că protestul NU îndeplinește condițiile legale. Detalii, AICI.

UPDATE 18:45 Numărul protestatarilor a ajuns la câteva mii în aceste momente.

În continuare, în Piața Victoriei sosesc grupuri de protestatari.

UPDATE 18:30 Sunt câteva sute de persoane în aceste momente în Piața Victoriei, care scandează împotriva Guvernului, împotriva PSD și a lui Liviu Dragnea.

Traficul rutier a fost deviat de pe Șoseaua Kiseleff și bulevardul Aviatorilor, cu aplicare de la intersecția cu strada Arhitect Ion Mincu. Se restricționează traficul pe strada Paris de la intersecția cu strada Tirana către Piața Victorie, anunță Poliția Rutieră.

VIDEO DE LA PROTEST:

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO