Profesorul criminal din Mioveni, trimis în judecată, deși e bolnav psihic

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Chiar şi un bolnav psihic poate răspunde penal pentru faptele sale, dacă medicii stabilesc ca în momentul comiterii faptei avea discernământ.

Aşa se întâmplă în cazul fostului profesor din Mioveni, care în luna august a înjunghiat mortal, în plină stradă, o femeie de 69 de ani.

El va fi trimis în judecată pentru omor calificat cu premeditare. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, mai atacase, în urmă cu 3 ani o studentă tot în centrul Mioveniului. Fata a supravieţuit, dar a suferit răni grave.

Conform expertizei psihiatrice, suspectul nu era în deplinătatea facultăţilor mintale, aşa că nu a fost condamnat. În vara aceasta însă, la nici 2 săptămâni după externarea din spitalul de psihiatrie, bărbatul a agresat o femeie pe stradă. Apoi, după câteva zile, a înjunghiat-o mortal pe femeia de 69 de ani.

Medicii legişti au comunicat azi concluziile lor: în ciuda discernământului scăzut, individul a fost conştient de acţiunile sale. S-au bazat pe faptul că fostul profesor a povestit extrem de coerent şi cu lux de amănunte cum şi-a premeditat crimă şi cum a acţionat. De asemenea, au contat şi mărturiile psihiatrilor care au decis externarea lui din spital.

Procurorii spun că, după condamnare, el va primi tratament în închisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO