"Toate ni se trag de cand a cumparat Basescu pamant aici". Ce spun oamenii din Nana dupa ce s-au trezit cu sechestru pe teren

Dată publicare: 06-03-2015 08:21
Dată actualizare: 08-03-2015 10:41


Procurorii parchetului general au pus sechestru pe pamanturile Ioanei Basescu de la Nana, judetul Calarasi. Masura a fost luata in dosarul in care se verifica modul in care au fost retrocedate peste 700 de hectare de pamant.

Prejudiciul, spun anchetatorii, s-ar ridica la peste 3 milioane de lei. Ioana Basescu are calitate de martor in acest caz. 

"127 de sateni de aici din Nana au fost instiintati de parchet ca li s-a pus sechestru pe terenurile agricole. Asta inseamna ca oamenii nu-si pot vinde pamantul, insa il pot cultiva in contrinuare. Exact in aceeasi situatie este si Ioana Basescu fiica cea mare a fostului presedinte careia i s-a adus la cunostinta ca are sechestru pe cele 290 de hecatre cultivate acum cu rapita", transmite corespondentul Stirilor ProTV, Marius Tian.

Nea Gheorghe Enache este unul dintre cei care s-a trezit cu sechestru pe pamant. In total, 735 de hectare au sechestru, iar omul se gandeste cu groaza ca ar putea fi chemat la audieri la Bucuresti desi spune el, nu a facut nimic ilegal.

"Toate ni se trag de cand a cumparat Basescu pamant aici. Ce credeti, ca daca nu venea Basescu aici, cine credeti ca afla de ce se intampla? Nu stia nimeni".

"Oamenii au fost speriati ca li se confisca pamantul si au venit la primarie eu le-am zis ca sa stea linistiti sa isi cultive pamantul si vedem ce o fi cand se termina ancheta", spune primarul

Primarul de la Nana este una dintre cele 12 persoane suspectate de anchetatori in dosarul retrocedarilor ilegale de la Nana. Este acuzat de abuz in serviciu fals si uz de fals. Modul in care a fost retrocedate pamanturile la Nana, inclusiv cele 290 de hectare ale Ioanei Basescu au facut obiectul unei anchete parlamentare. Rezultatul a fost trimis la parchetul General unde dosarul este in lucru . Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de peste 3 milioane 300 de mii de lei - contravaloarea terenurilor retrocedate, contrar dispoziþiilor legale. In acest dosar, Ioana Basescu are calitate de martor.


VIDEO PROTVPLUS.RO