Un primar din Romania vrea sa le puna scutece cailor, ca sa aiba strazi curate. Reactia localnicilor: "E cam greu de aplicat"

Ultima actualizare: 12-08-2016 07:13

"Caii trebuie sa poarte scutece ca sa nu mai faca mizerie pe strazi" - asta cere primarul din statiunea Sangeorz-Bai, decis sa ii amendeze pe toti carutasii care nu respecta regula.

In oras exista aproximativ 350 de cai pe care localnicii ii folosesc la muncile agricole sau la padure. Asa se face ca strazile sunt pline de balega, iar asta nu da bine cand ai sute de turisti veniti la tratament. Un mester din zona s-a si apucat sa confectioneze accesoriul, insa deocamdata nu are clienti.

Mesterul explica modul in care se foloseste inventia sa: "Asta o pui aici, cat vrei tu o intinzi, asta tot aici. Vezi cum e pus, vine mai jos."

Asa zisul scutec pe care ar trebui sa il poarte toti caii din Sangeorz-Bai e un produs de calitate care asigura confort si eficienta. O spune croitorul care a creat modelul si e gata sa il produca in serie.

Ioan Vasilachi, croitor: "E din material de blugi, are in compozitie si putin cauciuc, e panzat, nu se deterioareaza asa repede, e gros. Pentru un cal, cu tot cu manopera, 30 de lei."

Ideea scutecelor pentru caii din Sangeorz-Bai nu este noua. Inca din 2008, Consiliul Local din statiune a impus regula, insa nimeni pana acum nu a tinut seama de ea. Satul sa vada strazile pline de balega si sa plateasca bani grei pentru curatenie, primarul nou ales a pus piciorul in prag.

Traian Ogagau, primarul orasului Sangeorz-Bai: "Suntem oameni civilizati, in anul 2016 nu mai putem accepta, pe strazile pricipale si asfaltate ale localitatii. In prima faza vor fi avertismente, dupa care vom da amenzi. Unde-i lege nu-i tocmeala."

Scutecele pentru cai au impartit comunitatea in doua tabere: unii considera ca va fi greu si pentru cal, dar si pentru om sa se invete cu noul accesoriu.

Localnic in caruta: "Nu-i buna, nu avem vreme, arunca si ne lovesc. "

Localnic: "E cam greu de aplicat treaba asta, cobor de pe deal, trec drumul si poate atunci se balega calul."

Altiii sustin insa ca e vorba de bun simt si spirit civic.

Localnic langa un cal: "E o idee foarte buna, de ce sa nu cumparam, o facem pentru curatenia orasului. Problema este ca nu se mai face mizerie in oras."

Localnic langa un cal: "E frumos, asa putem merge linistiti prin oras, e un lucru foarte bun. De ce nu e bine asa, ca suntem la oras, sa avem si noi un pic de modernizare. Cine nu e de acord sa nu mai mearga pe drum, sa plateasca amenzi."

Turist: "Este o initiativa foarte buna ca sa mentina orasul curat".

De la 1 august vor curge avertismentele apoi amenzile: 50 de lei pentru fiecare cal prins pe strada fara scutec. Regula nu se aplica in afara orasului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO