Primăria din Botoșani rămasă fără bani după creșterea salariilor: ”S-au majorat cu 25% pentru primar şi viceprimar”


Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Marti 24 Octombrie 2017 19:54
Categorie: Stiri actuale

Caz revoltător de cheltuire a banului public într-o localitate din Botoşani. Primăria din Dimăcheni a rămas fără niciun leu, după ce salariile angajaţilor au fost majorate în vara.

Inţial, pentru plata lefurilor, s-au luat bani de la investiţii, însă şi aceia s-au terminat, aşa că a urmat colapsul. Acum nu mai sunt fonduri nici măcar pentru benzina microbuzului şcolar, iar elevii nu mai au cum să meargă la cursuri.

Microbuzul care ducea 50 de elevi la şcoala aflată la 6 km depărtare a rămas fără carburant în urmă cu o săptămână. Pentru că toate conturile primăriei sunt goale, şoferul nu a mai primit bani să realimenteze. Din această cauza, unii elevi stau acasă.

Lidia Hrițcu, părinte: "I-am trimis odată la şcoală pe jos şi, crede-mă, când ceilalţi copii au terminat orele, au ajuns ai mei la şcoală. Dacă plouă, îi udă şi trebuie să stea o zi întreagă uzi. Când se întorc, iar îi udă."

Mihai Corneliu, director școală: "Motivul e lipsa motorinei pentru microbuzul şcolar. Bonuri nu mai avem, primăria nu mai dispune de fonduri ca să ne aprovizioneze."

S-a ajuns în această situaţie scandaloasă în principal din cauza primarului. Edilul social democrat nu a ştiut să gestioneze bugetul şi a făcut inclusiv cheltuieli nejustificate cu salariile. În iulie, şi-a mărit leafa lui şi pe cea a viceprimarului cu 25 la sută.

Mihaela Chiriac, secretar primărie: "Salariile nu s-au majorat. Sunt la acelaşi nivel din luna februarie. De la 1 iunie s-au majorat pentru primar şi viceprimar.”

În urmă cu o luna, contabila primăriei spunea însă că de creşteri de salariu au beneficiat toţi angajaţii. La vremea respectivă, se vorbea de 800.000 de lei în plus, în condiţiile în care veniturile primăriei sunt de numai 250.000 de lei pe an. Ca să facă rost de bani pentru lefuri, ediul ar fi umblat la fondurile primite de la Guvern pentru construirea unor fântâni, însă acum evita să vorbească despre asta.

Ştefan Cojocaru, primar: "Am apelat la alte conturi pentru plata salariilor..."

Localitatea nu poate primi bani de la Consiliul Judeţean ca să îşi rezolve problemele financiare, iar singura speranţă este la Guvern, numai că premierul a transmis deja că cei care au majorat salariile mai mult decât le permitea bugetul trebuie să se descurce singuri.

Între timp, la Dimăcheni suferă elevii.

Rămas fără bani, un primar din Botoșani vrea să închidă primaria: ”Nu am bani nici de salarii, nici de utilităţi”
Femeie din Botoșani, obligată să achite daune de 20.000 de lei pentru mesaje lăsate pe Facebook
VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16