Filmul accidentului auto in care a fost implicat presedintele Traian Basescu pe DN1

Ultima actualizare: 16-04-2013 06:47

Presedintele Traian Basescu a simtit ca suntem intr-o clasica zi de 13. A provocat sambata dimineata un accident usor pe DN 1, soldat cu avarii atat la masina pe care o conducea, cat si la autoturismul pe care l-a tamponat.

Seful statului a admis ca este direct raspunzator, pentru ca nu a pastrat distanta regulamentara, dar sustine, ca. si celalalt sofer ar fi franat brusc in fata lui. Pentru ca legea le permite, cei doi au ajunsla o intelegere amiabila.

Presedintele Romaniei se afla la volanul Loganului sau pe DN1 si in interiorul localitatii Otopeni a tamponat o masina din fata.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale a confirmat oficial accidnetul provocat de seful statului, fara sa dea detalii despre traseul acestuia si fara sa spuna daca in masina condusa de Traian Basescu se mai aflau si alte persoane. Bogdan Oprea afirma ca Traian Basescu isi asuma vina de a nu fi pastrat distanta care sa ii permita evitarea accidentului, chiar si in conditiile in care masina din fata a franat brusc.

Imediat dupa accident, seful statului si-a continuat drumul, iar incidentul, considerat usor, nu a fost raportat la Politia Rutiera.

Pentru ca nu s-au iregistrat victime si nici pagube colaterale, seful statului si cel pe care l-a tamponat au ajuns la concluzia ca cel mai intelept e sa aplice procedura amiabila

Ceea ce inseamna ca masina avariata de Traian Basescu va fi reparata pe banii companiei de asigurari la care presedintele avea incheiata polita RCA.

In urma cu cinci ani, Traian Basescu a mai fost implicat intr-un accident similar. Circula prin centrul capitalei cand a lovit din spate masina unui colonel in rezerva de la SRI pe care a proiectat-o in alt autoturism.

"In dreptul Primariei ma uitam la balconul biroului primarului general, asa cum fac de fiecare data cand trec pe acolo, eram la volanul unei masini WW Golf pe care o conduc de obicei si n-am observat cand masina din fata mea a franat. Cand am vazut ca a franat distanta era prea mica deja ca sa mai pot evita, am tras de volan stanga si am intrat cu aripa si farul dreapta in aripa stanga a Daciei care era in fata mea.", spunea atunci Traian Basescu.

Seful statului a fost sanctionat atunci cu trei puncte penalizare si patru puncte amenda.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO