Iohannis și Orban nu s-au înțeles asupra rectificării bugetare. ”În acest moment, banii nu există”

Ultima actualizare: 12-08-2020 20:24

Cu cea mai mare gaură în bugetul țării înregistrată în ultimii ani, Guvernul face calcule pentru sfârșitul de an.

 

Premierul și ministrul de Finanțe au avut miercuri o discuție la Palatul Cotroceni despre reîmpărțirea banilor țării.

Asta în conditițiile în care ministrul Finanțelor spune că nu sunt fonduri pentru dublarea alocatiilor, așa cum au votat parlamentarii majoritari ai PSD.

Klaus Iohannis: ”Și Guvernul, și eu ne dorim să mărim alocațiile pentru copii, dar dorința simplă nu este suficientă, trebuie să existe resursă bugetară, bani, în acest moment, banii nu există, totuși Guvernul a venit cu o soluție prin care se cresc gradual aceste alocații, o respingere nemotivată, populistă a PSD ne arată că PSD nu are treabă cu România, cu bugetul, ci cu manevre electoralist-populiste”.

Premierul și ministrul de Finanțe au venit la Palatul Cotroceni cu o propunere despre cum ar trebui să fie cheltuiți banii până la sfârșitul anului.

Ședința a fost însă amânată pentru vineri, iar președintele se pare că nu a fost de acord cu planul celor doi.

 

Pietrele de moară ale Guvernului Orban

 

Pietrele de moară pe care Guvernul Orban le are de depășit se referă la dublarea alocațiilor pentru copii și la majorarea pensiilor.

Alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 20% din septembrie, iar punctul de pensie undeva cu 14%.

Sunt majorări pe care guvernul și le pemite în acest moment, iar președintele Iohannis a spus în nenumărate rânduri că mai mult de atât nu există bani.

România a intrat la finalul acestui an cu un deficit de 4%, la o lună după ce a izbucnit pandemia aveam un deficit de 6,7%, autoritățile cheltuieseră undeva la 70 miliarde de lei, iar până la sfârșitul anului deficitul va fi de 9%, dar calculele pot fi chiar mai pesimiste de atât.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO