Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune pe 17 august moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Ultima actualizare: 12-08-2020 14:40
Ciolacu îi cere lui Orban să spună ce se va întâmpla cu alegerile și deschiderea anului școlar
Inquam/ George Calin

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat, miercuri, că partidul pe care îl conduce va depune pe 17 august moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, susţinând că România este o "ţară în derivă" şi cu un guvern cu "zero credibilitate".

"PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetenţa şi hoţia patronată de Guvernul pe care îl conduceţi. Pe 17 august, Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia", a afirmat Ciolacu, în plenul Parlamentului, după prezentarea raportului premierului Ludovic Orban.

Ciolacu a afirmat că, după 9 luni de guvernare liberală, România este "o ţară în derivă".

"Un haos imens cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după 9 luni de guvernare liberală, o ţară în derivă cu un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt spre disperarea românilor care nu mai înţeleg nimic", a spus Ciolacu.

El a susţinut că "PNL a fost interesat doar de alegeri, furturi şi cât mai multe funcţii pentru rude şi pentru clientela din partid".

Mesajul transmis de Orban în Parlament

 

Ludovic Orban a participat, miercuri, la plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru a prezenta un raport referitor la măsurile Guvernului împotriva răspândirii COVID-19, în contextul deschiderii anului şcolar şi organizării alegerilor locale.

Premierul a afirmat că ţara s-a confruntat cu o situaţie extrem de dificilă pe care o ştie toată lumea, iar după decizia Curţii Constituţionale au existat 5.000 de persoane bolnave faţă de care nu s-a putut lua nicio măsură. Orban a transmis că viteza de derulare a anchetelor epidemiologice este vitală, iar respectarea măsurilor de protecţie poate duce la limitarea cazurilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO