Povestea hidrantului care ar putea opri deschiderea metroului din Drumul Taberei

Ultima actualizare: 10-09-2020 12:15
metrou drumul taberei
Vitalie Cojocari

Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei ar putea fi inaugurată peste câteva zile, cel târziu săptămâna viitoare.

Surse oficiale au confirmat pentru corespondentul Pro TV Vitalie Cojocari că mult așteptata linie de metrou va fi dată în folosință până în 15 septembrie.

Până la inaugurare însă, reprezentanții ISU trebuie să aprobe raportul de recepție a lucrării. S-au constatat 12 probleme care ar urma să fie remediate, conform unor surse citate de corespondentul PRO TV Vitalie Cojocari.

Printre acestea se numără hidranții care sunt montați în stațiile noi de metrou, pentru că au deschiderea în sus. Dacă cei de la ISU sunt nemulțumiți de cum va arăta siguranța călătorilor, pot bloca deschiderea M5.

„Pompierii, în caz de incendiu, își înșurubează furtunul într-o mufă a hidrantului. Cel de la metrou are mufa orientat în sus, iar ISU o dorește în lateral. Totul din motive de siguranță, zice ISU. Am discutat cu surse din Instituție și mi-au dat asigurări că nu încearcă să blocheze deschiderea Metroului din Drumul Taberei.  ISU, Metrorex, chiar și Ministerul Transporturilor, toată lumea implicată în deschidere - îmi spun același lucru. Toate solicitările pot și vor fi rezolvate. De pildă, hidrantului i se pot monta mufe laterale”, relatează Vitalie Cojocari.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO