Avocat: Starea de sănătate a lui Dragnea s-a agravat. Are mai multe hernii la nivelul coloanei

×
Codul embed a fost copiat

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, afirmă că acesta are mai multe hernii la coloană, afecţune care s-a agravat şi era programat la consult medical în 30 iunie.

După ce în 25 iunie, discuţia cu Anca Alexandrescu a fost făcută publică, Liviu Dragnea nu a mai fost dus la spital nici până în acest moment. În plus, fostul lier PSD a fost sancţionat administrativ şi discipinar, deciziile comisiei din cadrul Penitenciarului Rahova fiind atacate de către avocata sa.

”Înaintea convorbirii private pe care a avut-o în mediul online, domnul Dragnea a făcut o cerere către Departamentul Medical în care solicita să fie programat la un consult la Spitalul de Ortopedie Foişor, deoarece durerile din zona lombară se agravaseră, coborau pe picior, simptom care semnala agravarea acstui diagnostic”, a afirmat avocata fostului lider al PSD, potrivit News.ro.

Dragnea a cerut ca costurile care vor exista să fie suportate de către el.

”Cererea a fost aprobată de către Departamentul Medical, programarea a fost stabilită , hărtiile au fost trimise ulterior la conducerea unităţii de detenţie pentru a organiza transportul la consult. Domnul Dragnea, însă, din păcate, nu a fost transportat la spital nici până astări, neprimind niciun fel de explicaţie în acest sens. Este important să menţionez că convorbirea online pe care a avut-o a fost făcută publică în 25 iunie, iar programarea la spital pentru consult fusese stabilită pentru 30 iunie. După ce convorbirea online pe care a avut-o a fost făcută publică, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără însă a i se da vreo explicaţie în acest sens, situaţia care se menţine, din păcate, şi astăzi”, a mai afirmat Flavia Teodosiu.

Citește și
Se împlinește un an de când Liviu Dragnea a intrat la închisoare. Când ar putea fi eliberat condiționat fostul lider PSD
Curtea de Apel a respins cererea de eliberare a lui Dragnea. Fostul lider PSD invoca încălcarea brutală a drepturilor omului
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Potrivit acesteia, după câteva zile de la publicarea discuţiei pe care Liviu Dragnea a avut-o cu fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu, i s-a comunicat că este cercetat.

”Explicaţiile au venit după câteva zile, când i s-a comunicat că penitenciarul s-a autosesizat cu privire la publicarea convorbirii cu Anca Alexandrescu şi că a fost declanşată o anchetă pentru a stabili dacă a fost sau nu încălcat regulamentul. Domnul Dragnea a fost anchetat disciplinar, fiind adoptată o decizie a Comisiei de disciplină în acest sens, prin care a fost sancţionat cu suspendarea dreptului de a primi şi de a cumpăra bunuri pentru o perioadă de o lună. În paralel, însă, în aceeaşi perioadă, i s-a aplicat şi o măsură administrativă, respectiv cea a restragerii de la muncă, din păcate, însă, pentru o perioadă nedeterinată, aspect care din pucntul meu de vedere este complet nelegal”, a adăugat avocata lui Dragnea.

Aceasta afirmă că sacţiunea a fost luată în baza unei decizii a ANP care ”nu are putere de lege şi care adaugă la lege în mod nepermis şi care prevede că nu pot fi folosiţi la muncă deţinuţii care sunt sancţionaţi disciplinar”.

”La ora actuală, sancţiunea stabilită de Comisia de disiplină a fost redusă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi şi judecătorul de suraveghere a privării de libertate de la Penutenciarul Rahova , în urma plângerii pe care am promovat-o. A fost admisă în parte, s-a redus la jumătate această sancţiune discuplinară, însă penitenciarul a înţeles să conteste la instanţă”, a adăugat Flavia Teodosiu.

Potrivit acesteia, sunt două litigii pe rolul instanţei, nedefinitive.

În iunie, Anca Alexandrescu a făcut publică o discuţie online pe care a avut-o cu Liviu Dragnea. ANP a comunicat atunci că Alexandrescu a avut aprobare pentru o discuţie privată, nu prentru realizarea unui interviu.

REACȚIA ANP

„Sistemul administrației penitenciare asigură, în conformitate cu prevederile legale și în condiții care garantează respectarea demnității umane, aplicarea regimului de detenție și a tratamentului recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate.

Persoanele condamnate beneficiază de asistență medicală, tratament și îngrijiri în mod gratuit sau contra cost, în condițiile legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar, conduita terapeutică fiind stabilită de personalul medical propriu sau cel al unităților sanitare din afara sistemului penitenciar, după caz.

Totodată, în considerarea aceleiași perspective de legalitate, dreptul la plimbarea zilnică și cel de participare la activități de reintegrare socială se asigură în conformitate cu prevederile Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Subliniem că, prin activitatea judecătorului de supraveghere a privării de libertate, desfășurată la nivelul unității penitenciare, exercitarea drepturilor prevăzute de Lege pentru persoanele custodiate este permanent supusă supravegherii și controlului legalității.”

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Codrin Ștefănescu, după ce l-a vizitat pe Dragnea în închisoare:
Codrin Ștefănescu, după ce l-a vizitat pe Dragnea în închisoare: "Mi-a spus că este pedepsit, are dureri groaznice"

Fostul secretar general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a povestit pe pagina sa de Facebook, luni, că l-a vizitat pe Liviu Dragnea la închisoare și oferă detalii despre situația în care se află fostul lider al Partidului Social Democrat.

Curtea de Apel a respins cererea de eliberare a lui Dragnea. Fostul lider PSD invoca încălcarea brutală a drepturilor omului
Curtea de Apel a respins cererea de eliberare a lui Dragnea. Fostul lider PSD invoca încălcarea brutală a drepturilor omului

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins vineri contestația la executare depusă de Liviu Dragnea, prin care fostul lider PSD solicita să fie eliberat din închisoare pe motiv că este deținut ilegal.

Liviu Dragnea: ”Am fost trimis la pușcărie complet nevinovat”
Liviu Dragnea: ”Am fost trimis la pușcărie complet nevinovat”

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a spus joi în fața instanței care judecă o cerere de eliberare a acestuia că a fost ”trimis la pușcărie complet nevinovat” și acuză ”o încălcare brutală a drepturilor omului”.

Caz de coronavirus confirmat în penitenciarul în care e închis Liviu Dragnea
Caz de coronavirus confirmat în penitenciarul în care e închis Liviu Dragnea

Un angajat al penitenciarului București-Rahova a fost confirmat pozitiv cu Covid-19, a anunțat joi Administrația Națională a Penitenciarelor prin intermediul unui comunicat.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde
Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 41,8 miliarde de lei faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.