Ponta:Imi mentin decizia.Nu dam bani pentru revolutionarii care si-au descoperit Revolutia dupa 2000

Ultima actualizare: 25-12-2012 00:40
victor ponta

Guvernul nu va aloca bani din buget pentru acei revolutionari care au descoperit dupa anul 2000 ca au participat la Revolutia din decembrie 1989 si au solicitat in consecinta acordarea de indemnizatii, a declarat premierul Victor Ponta.

"Am vazut supararea celor de la asociatiile de revolutionari. Vreau sa spun foarte clar, imi mentin decizia - sigur ca multi vor fi suparati - ca nu se poate sa continuam cu 20.000 de revolutionari, din care 15.000 si-au descoperit Revolutia dupa 2000. Putem sa dam sprijin pentru raniti, cei cu dizabilitati si, eventual, pentru cei care chiar au fost in decembrie 1989. Revolutionarii de dupa 2000 - nu sunt de acord si nu o sa primeasca nici macar la buget (la aprobarea proiectului de buget-n.r.) bani, pentru ca e incorect. Pentru cei care au fost la Revolutie si beneficiaza in baza legii, pentru aceia la buget putem sa gasim solutiile respective", a spus Ponta.

Aproximativ 50 de revolutionari care au participat, duminica, la o sedinta festiva la Consiliul Local Timisoara, pentru comemorarea Revolutiei din Decembrie 1989, au cerut demisia premierului Victor Ponta, fiind nemultumiti ca nu le-au fost reintregite indemnizatiile.

Acestia au cerut sa fie exclusi acei "revolutionari falsi", iar indemnizatiile primite de cei ramasi pe liste sa fie reintregite.

"Noi nu am cerut aceasta lege, dar stiti cum e, daca dai unui copil o jucarie, e mai greu sa o iei dupa aia. Oamenii si-au facut planuri, iar acum sunt exterminati (…) Mai, Victoras - iepuras, ai grija ce faci", a cerut unul dintre liderii revolutionarilor, Tudorin Burlacu.

Guvernul a decis recent ca nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masa, tichete-cadou sau de vacanta, va sista in continuare plata unor indemnizatii lunare reparatorii pentru o categorie de revolutionari, va limita gratuitatile la transportul feroviar si va pastra inghetate angajarile in sistemul public.

Premierul Victor Ponta a precizat ca beneficiile suplimentare raman asa cum au fost suspendate de Guvernul Boc, el aratand ca nimeni nu va pierde niciun leu si ca aceasta situatie se va mentine pana la adoptarea bugetului, cand institutiile vor spune ce pot si ce nu pot acoperi.

In toamna, premierul Victor Ponta a declarat ca PDL a dat mii de certificate de revolutionar false si ca a cerut Secretariatului de stat care se ocupa de revolutionari sa le anuleze, aratand ca nu va da bani publici pentru 3.500 de revolutionari falsi facuti de fostul secretar de stat George Costin.

Fostul secretar de stat pentru problemele revolutionarilor George Costin si doi membri ai Asociatiei "Decembrie 1989 Metrou Romania" Mihai Bolocan si Serafim Cotenescu au fost arestati preventiv, in martie, de magistratii Tribunalului Arges.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, George Costin, care la momentul producerii faptelor era presedinte al Asociatiei "Decembrie 1989 Metrou Romania", iar ulterior a fost secretar de stat la Secretariatul de stat pentru problemele revolutionarilor din decembrie 1989, este cercetat pentru infractiunile de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, in forma continuata, spalare a banilor, in forma continuata si constituire a unui grup infractional organizat.

Ulterior, premierul Mihai Razvan Ungureanu a decis ca George Costin sa fie eliberat din postul de secretar de stat pentru problemele revolutionarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO