Pompierul care a ales sa salveze vieti si dupa moarte a fost inmormantat cu onoruri militare

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00

Onoruri militare pentru pompierul din Galati, care a ales sa salveze vieti si dupa moarte. Subofiterul ISU Laurentiu Remus Belintan a fost inmormantat luni, dupa un sfarsit tragic, la doar 42 de ani.

Asa cum a spus inca din timpul vietii si cum au incuviintat apoi membrii familiei, pompierul si-a donat ficatul si rinichii pentru a ajuta alti oameni sa traiasca.

Au fost momente pline de emotie, in care colegii subofiterului, pompieri trecuti prin incercari de viata si de moarte, nu si-au mai putut stapani lacrimile. Cortegiul s-a oprit in curtea unitatii unde Remus Belintan a lucrat in ultimii zece ani. In onoarea sa, colegii au dat o ultima alarma, iar sirenele autospecialelor de interventie au rasunat in tot orasul, a durere.

Pompierul a incetat din viata la sfarsitul saptamanii trecute, in urma unui accident vascular cerebral. Echipe de medici de la Bucuresti si Iasi i-au prelevat ficatul si rinichii, pentru a transplanturi care ar putea sa salveze alte trei vieti.

Pompierii l-au primit cu lacrimi in ochi, pentru ultima data in unitatea lor, pe subofiterul-erou. Colegii si-au amintit de cele mai grele misiuni pe care le-au avut de infruntat impreuna.

"El a salvat trei vieti si dupa moarte. Este un lucru de care toti salvatorii, toti cei din aceasta curte si din tara asta trebuie sa tina cont. A avut o misiune nobila, o misiune demna de un barbat. Si-a indeplinit cu brio toate misiunile care i-au fost incredintate. Am fost cu Remus la multe interventii. Am fost iarna, la -20 de grade, am fost vara, la plus 34,35 de grade", a declarat colonel Liviu Varlan, ISU Galati.

Multi oameni impresionati ca pompierul a salvat alte vieti si dupa moarte, au venit sa il conduca pe ultimul drum.

Remus Belintan a parasit curtea grupului de pompieri unde a lucrat in ultimii zece ani, in aplauzele celor care l-au iubit si l-au respectat.

Vineri, o echipa de medici din Galati, Bucuresti si Iasi a prelevat organele pompierului, la Spitalul de Urgenta din Galati, unde subofiterul s-a stins din viata. Ficatul si un rinichi au mers la Bucuresti, iar celalalt rinichi la un pacient din Iasi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO