Incendiu de vegetație devastator în Harghita. Pompierii se luptă cu flăcările de patru zile. FOTO
Pompierii militari români continuă să lupte pentru a patra zi împotriva unui incendiu de vegetație uscată, care se întinde pe zece hectare.
Flăcările din comuna Subcetate, județul Harghita au cuprins cioate și material lemnos, potrivit Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a transmis în cursul zilei de luni că peste 20 de pompieri militari şi civili din cadrul Gărzii de Intervenţie Topliţa, respectiv de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Subcetate, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Topliţa au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului din zona Mortonca.
Focul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare de vegetaţie uscată, cioate şi resturi de material lemnos, conform sursei citate.
Pericol de reaprindere a incendiului și de răspândire la pădurea de molid din zonă
Din cauza vântului, a existat pericol de reaprindere a cioatelor şi de propagare a flăcărilor la pădurea de molid din apropiere.
Pe timpul nopţii au rămas în supraveghere angajați ai Ocolului Silvic Topliţa, iar miercuri dimineaţă un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Topliţa s-a deplasat din nou în zonă, pentru lichidarea tuturor focarelor.
În cursul zilei de sâmbătă, în zona respectivă a izbucnit un incendiu care a afectat o suprafaţă de un hectar şi care a fost lichidat, dar duminică s-a produs un nou incendiu, care a cuprins zece hectare, cu pericol de propagare la pădurea masivă din apropiere.
ISU Harghita a sfătuit românii să nu aprindă focul în zone cu vegetație uscată și zone împădurite și să nu arunce la întâmplare resturi de țigări sau alte obiecte inflamabile, întrucât aceste acțiuni pun în pericol siguranța proprie și pe a celor din jur.