Polițiștii și jandarmii, pregătiți de controale aspre și amenzi în Centrul Vechi. Patron: Cu 3 ore de vânzare, nu poți trăi

Ultima actualizare: 02-08-2020 19:25

Crește presiunea pe sistemul sanitar românesc: 412 pacienți cu COVID-19 sunt internați, în prezent, în secțiile de Terapie Intensivă, cei mai mulți de la debutul epidemiei.

Avem, din nou, peste o mie de bolnavi în 24 de ore - 1.075, mai precis. Asta în condițiile în care s-au făcut doar două treimi din testele de ieri. În această seară, intră în vigoare decizia prin care terasele se închid după ora 23. Centrul Istoric al Capitalei este deja păzit de echipaje de poliție și jandarmerie.

Cu toate că mai sunt câteva ore până la intrarea în vigoare a măsurii închiderii teraselor, polițiștii și jandarmii și-au făcut simțită prezența în Centrul Vechi. O dată, pentru că vorbim despre un punct critic, o zonă cunoscută pentru aglomerație, mai ales în serile de weekend. Dar care va trebui să se supună deciziei oficiale.

Apoi, pentru că desfășurarea de forțe i-ar putea descuraja pe cei tentați să iasă duminică. Se anunță controale aspre și amenzi.

Clienţii, pe care i-am găsit la terase sau la plimbare, au păreri împărțite.

Client: "Mi se pare ok".
Reporter: "Ati ieşit la ora asta să recuperaţi?"
Client: "Nu neapărat să recuperăm, este oră în care servim o îngheţată pentru că este cald"

Client: "O să ne continuăm activitatea pe acasă, grătare o să se facă în continuare, dacă nu exista Centrul vechi o să stăm acasă"

Comercianții, în schimb, sunt exasperați. Primesc o lovitură grea, după paralizia din primăvară.

În mod normal, programul localurilor din Centrul istoric este până la 5 sau 6 dimineaţa. Însă, potrivit administratorilor teraselor, numărul cel mai mare de clienţi este între orele 23 şi 2 noaptea. Ceea ce înseamnă că noile reguli vor lovi foarte mult în afacerile din această zonă.

Pe Ştefan Diaconescu, administratorul unei terase din Centrul Istoric, l-am găsit cu moralul la pământ. Conduce un spațiu cu 32 de locuri. Avea 13 angajaţi, acum lucrează cu numai 6 oameni.

Va pune lacăt pe poartă, pentru că e convins că forțele de ordine vor fi active încă din primul minut.

Ştefan Diaconescu, patron terasa: "Înseamnă o vânzare de aproximativ trei ore, în 3 ore nu poţi face suficient pentru a putea trăi."

Primarul Robu nu este de acord cu închiderea teraselor după ora 23.00, în Timişoara

 

Regula se aplică în Bucureşti şi în 7 judeţe: Argeș, Brașov, Constantă, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova și Galaţi. Nu și în Timiș, în Timișoara mai precis, așa cum au crezut responsabilii de acolo. Care au închis terasele...fără să fie cazul.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: "În Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, s-a luat această decizie. Eu nu am fost de acord, dar mi s-a spus că este hotărât la nivel naţional. M-am informat şi am constatat că era vorba de o mal înţelegere."

Primarul a cerut Comitetului Judeţean să revină asupra deciziei și să le permită administratorilor să redeschidă localurile pentru clienți.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO