Polițiștii care au intervenit la accidentul din Codlea sunt verificați intern. Rănitul a zăcut 20 de minute într-o baltă
Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a deschis o anchetă internă, cu privire la modul în care au acționat agenții în cazul bărbatului rănit grav în Codlea.
Rănitul a stat aproape 20 de minute pe asfalt, fără să-i acorde cineva primul ajutor sau măcar să-l învelească cu o folie de supraviețuire.
Instituția a anunțat că vrea să-și îmbunătățească procedurile și că polițiștii vor fi reinstruiți. Bărbatul fusese izbit de o mașină pe trecerea de pietoni, și zăcea pe caldarâm. Polițiștii ajunși acolo înaintea echipajului medical de urgență, nu au verificat dacă omul mai trăia, dacă avea hemoragie, dacă putea respira și nici măcar nu l-au învelit cu o folie de supraviețuire, ca să-l protejeze de ploaia rece.
Martor: „E posibil așa ceva? Un om să stea, ia uitați-vă la el. Și nu faceți nimic! Bă, nimic nu faceți? Băăă, în ce țară trăim?"
Cum sediul Ambulanței se află la doar câteva case distanță, echipajul tot nu venea! Dar agenții nu au făcut nimic pentru a grăbi lucrurile. S-a dovedit ulterior că salvarea primise inițial o adresă greșită. S-a pierdut, așadar, timp prețios...
Echipa de control intern a Poliției verifică acum toate aceste aspecte.
Daniel Zontea, purtător de cuvânt IPJ Brașov: „Vor stabili dacă acțiunile pe care le-au întreprins polițiștii la fața locului au fost sau nu în concordanță cu normele și cu procedurile aflate în vigoare, iar în urma acestor cercetări, dacă acestea vor stabili și o culpă a polițiștilor, se vor dispune și măsuri în consecință".
În acele minute lungi de așteptare, un localnic a filmat întreaga scenă, revoltat că agenții n-au știut cum să reacționeze.
Localnic: „Nu poate să miște victima, dar totuși, ținând cont de timpul care este afară, o victimă care o vezi căzută pe jos, cu spatele gol, stând într-o baltă de apă. Nu știu, bănuiesc că dacă i se punea un celofan deasupra, o pelerină ceva, nu cred că îi făcea rău".
Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol: „Polițiștii ajung de cele mai multe ori înainte de orice echipaj de urgență și ar trebui să fie și pregătiți corespunzător și dotați corespunzător. Trebuie să se asigure că victimele au căile respiratorii libere".
Rănitul, un bărbat de 35 de ani, este internat acum la terapie intensivă, în stare gravă.