Polițistă de frontieră prinsă când a luat mită. Ar fi strâns 200.000 de euro și ținea banii în sutien
O polițistă de frontieră care lucra la Vama Petea, din Maramureș, este acuzată că a luat mită peste 200.000 de euro. În timpul pandemiei aceasta ar fi luat bani pentru a permite unor persoane să evite măsurile de carantină sau izolare.
Autoritățile s-au sesizat la finalul anului 2020, în timpul pandemiei, după ce prin PTF Petea au intrat mai mulți români veniți din din „zone roşii” sau „zone galbene”, care, însă, nu au intrat în caratină sau izolare. Asta pentru că vameșii au trecut în aplicațiile informatice că aceștia au fost în state fără risc epidemiologic ridicat. Călătorii plăteau între 50 și 100 de euro fiecare, pentru a evita măsurile sanitare, potrivit PresaSM.
Polițista a fost prinsă în flagrant în august 2021, când a solicitat şi primit suma de 200 de euro de la investigatorii sub acoperire pentru a le permite acestora să intre în ţară fără a fi supuşi măsurilor de carantinare, în lipsa unui vaccin sau a unui test PCR valabil.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Cu ocazia percheziţiei corporale efectuate asupra agentei de poliție a fost găsită, ascunsă în sutien, suma totală de 350 euro, constituită din bancnote de 10, 20 şi 50 euro, precum şi 100 lire sterline grupate în 4 calupuri. Inculpata îşi desfăşura activitatea de control pe sensul de intrare în ţară doar de la ora 01:30, astfel încât aceste sume de bani, care include şi suma remisă de către investigatorii sub acoperire, au fost primite într-un interval de mai puţin de 4 ore, aspect care atestă perseverenţa sa infracţională.
La locuința polițistei, anchetatorii au găsit o agendă care conținea 47 de file, în care aceasta ţinea o evidenţă detaliată a veniturilor obţinute în mod ilicit. Această agendă cuprinde menţiuni referitoare la lunile august/decembrie 2018, respectiv anii 2019 – 2021. În două dintre lunile din anul 2021 apar înscrise sume de peste 10.000 euro/lună.
Polițista și-a recunoscut faptele și a ajuns la un acord de recunoaștere a vinmovăției cu procurorii. Doar că judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins acest acord, pe motiv că: ”soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunilor şi periculozitatea inculpatei și trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale”.
Polițista este acuzată de comiterea mai multor infracţiuni, printre care luare de mită, complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic. Procurorii au cerut trimiterea ei în judecată.