Pofta de apa minerala l-a impins la moarte pe un bistritean. Primar: "Nu-l inchidem, ca vin iar si sparg grilajele"

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04

 Un barbat de 38 de ani a murit in localitatea Parva din judetul Bistrita-Nasaud dupa ce a intrat intr-o incapere unde se afla un izvor de ape minerale.

Gazele sulfuroase emanate din apa i-au fost fatale omului care a ignorat avertismentele afisate de autoritati la intrare. Primaria sustine ca a blocat accesul tocmai din cauza pericolului foarte mare, insa oamenii, atrasi de beneficiile apei, au rupt grilajele.

Barbatul se afla in trecere si stia ca la acest izvor este apa minerala asa ca a intrat in incapere. Insa nu a mai putut iesi. Cativa localnici au dat alarma cand l-au gasit fara viata. Din pacate multi ignora avertismentele si intra in izvor iar in felul acesta isi pun viata in pericol.

"E apa foarte buna, nu mereu sunt gaze”, spune un localnic. Autoritatile au luat masura blocarii accesului in incinta dupa ce in urma cu doi ani un alt barbat a murit. Iar acum sase ani, doi profesori au fost la un pas de moarte, insa au fost salvati in ultima clipa de cativa elevi.

Ioan Strugar, primar: “Noi am inchis zona, am avertizat oamenii, izvorul a fost inchis dar oamenii vin si consuma datorita proprietatilor apei. Nu inchidem, ca iar sparg grilajele"

Directia de sanatate publica, dar si politia a inceput o ancheta. Anca Andritoiu, director DSP Bistrita: "Am trimis o adresa prin care am impus sa se impiedice accesul populatiei la izvorul respective. Nu stiu ce s-a intamplat probabil ca oamenii au rupt grilajele din nou. Daca sunt gaze sulfuroase si in cantitate mare atunci ele pot fi letale, ele sunt gaze grele care imping in sus oxigenul si nu se mai poate respira"

Autoritatile iau in calcul inchiderea definitiva a acestui izvor, mai ales ca se afla langa scoala din localitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO