Ploile violente continuă „să măture” România. „E nenorocire. Asta e pierdere totală”. FOTO

04-06-2019 11:36


Ploile violente care mătură România fără pauză au făcut luni seară ravagii într-o comună din Galați. Zeci de gospodării au fost inundate după ce un pârâu a ieșit din matcă și apa a năvălit în casele oamenilor.

Probleme mari sunt și în localități din Vaslui sau Brașov!

Și atenție, până marți seara avem cod portocaliu de ploi în Moldova, și cod galben în aproape tot restul țării. Excepție fac 4 județe: Satu Mare, Sălaj, Bihor și Arad.

 Desfășurarea evenimentelor:

11.32 Un număr de 70 de gospodării şi 18 case, din 13 localităţi, au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele zile, iar circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe DE 70 şi DJ 503, în localitatea Drăgăneşti-Vlaşca, a informat, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

Potrivit sursei citate, cele mai afectate de inundaţii au fost localităţile Drăgăneşti-Vlaşca, Videle şi Orbeasca de Sus, unde apele au pătruns în 35 de gospodării şi 14 case.

9.39 Un număr de 7 gospodării din localitatea Cincşor au fost inundate în urma ploilor abundente din ultimele ore, a informat, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov.

9.05 O casă din localitatea Doljeşti a fost afectată de inundaţiile produse ca urmare a ploilor torenţiale căzute în ultimele 24 de ore, fiind avariată în proporţie de 50%, potrivit unui raport întocmit de ISU Neamţ.

În aceeaşi localitate a fost distrus un podeţ şi afectaţi 70 de metri din drumul comunal.

În localitatea Costişa, 10 hectare de teren agricol cu floarea soarelui au fost inundate, iar 1,2 kilometri din drumul sătesc a fost afectat de viituri, mai arată raportul ISU Neamţ.

 

Situația, în județul Galați

 

Pârâul Corozel a măturat zeci de gospodarii din comună Corod, unde a plouat cu putere. Viitura a intrat în curtzi şi în case, spre disperarea oamenilor.

Reporter: A intrat apă şi-n case, şi peste tot?
Bărbat: Şi-n casă, şi-n magazin, şi-n... Scotem apa întâi, pe urma vedem unde dormim.

Bărbat: Îs de 50 de ani pe aici, dar n-am văzut apă ca acum.

Localnicii au privit neputincioşi cum shuvoaiele acoperă totul în calea lor.

Femeie: Deodată a venit. Întâi a venit pe aici, pe urmă a venit pe aici. A venit de la pârâu, la vecina a trecut peste toglu.
Reporter: A plouat multe ore?
Femeie: Ehaaa!

Reporter: Până unde a fost apă?
Bărbat: Se vede, acolo, cum a fost dungă.
Reporter: 1 metru şi. Aproximativ 1 metru jumătate.
Bărbat: Nenorocire, nu supărare. Supărarea vine, trece, dar asta e pierdere totală.

Peisajul lăsat în urmă de apă care s-a mai retras este dezolant.

"La o primă estimare 63 de locuinţe, aproximativ 160 de persoane evacuate, s-au autoevacuat, s-au relocat la prieteni, la rude. Nu am primit solicitări să le cazăm pe spaţiu pregătit pentru cazarea lor. Probabil o rupere de nori în amonte şi un vârf de viitura venit pe paraul Corozel. A inundat zona de jos a Corodului”, a declarat Eugen Chiriță, col. ISU Galați.

Precipitaţii abundente au căzut şi în judeţul Vaslui. Acolo, mai multe porţiuni de drum au fost inundate. Pe două şosele transformate în lac, cinci maşini nu au mai putut înainta şi a fost nevoie de ajutorul pompierilor.

Ploile torenţiale au făcut probleme şi în judeţul Braşov. Râul din localitatea Paltin s-a umflat şi reprezenta o adevărată ameninţare. Militarii au intervenit pentru a îndepărta aluviunile care ar fi putut bloca cursul râului, dar şi pentru a scoate apa din câteva gospodarii afectate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO