Piața Victoriei, loc de petrecere după europarlamentare și condamnarea lui Dragnea

Dată publicare: 28-05-2019 07:19
Dată actualizare: 28-05-2019 08:14


Piaţa Victoriei din Capitală, gazda atâtor proteste din ultimii doi ani şi jumătate, a devenit luni seară un loc de petrecere.

Bucuroşi de rezultatele alegerilor europarlamentare și ale referendumului pentru justiție, oamenii au deschis sticle de spumant şi au aruncat confetti.

Dar nu au uitat nici de umilinţa la care au fost supuşi sute de mii de români din diaspora.

Aşa că au pornit într-un marș spre Ministerul de Externe, unde au cerut demisia ministrului Teodor Meleșcanu, pentru modul dezastruos în care a fost organizat scrutinul în străinătate.

Cu coifuri, sticle de spumant şi confetti, aşa au sărbătorit în Piaţa Victoriei oameni de toate vârstele rezultatele alegerilor europarlamentare și cele ale referendumului pentru justiție.

"Eu sunt euforică, sunt absolut fericită cum n-am fost în ultimii 12 ani."

"Ne-a fost teamă, dar este cineva acolo sus care iubeşte poporul nostru român."

Şi condamnarea la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea a fost un motiv de sărbătoare pentru manifestanţi.

"Aici scrie "că prostu", dacă vă aduceţi aminte de dragnea care a zis că nu vrea să plece din viaţa ca prostu, ei a plecat. L-a dat viaţă afară."

"Am scăpat de un personaj malefic. Simţim că am făcut un pas în evoluţia României şi lucrurile se schimbă încet, dar sigur."

Bucuroşi pentru rezultatele de la alegeri, oamenii nu au uitat însă de ceea ce s-a întâmplat la secţiile de votare din străinătate şi au plecat în marș către Ministerul de Externe.

Ajunşi în faţa Ministerului Afecerilor Externe, protestatarii au început să scandeze în semn de susţinere pentru toţi românii din diaspora, care au stat ore în şir la coadă, pentru a reuşi să voteze.

"Mama mea locuieşte în Italia de 12 ani. De data asta a stat 12 ore.
Şi a reuşit să voteze?
Nu."

Iar scenariul s-a repetat şi în alte oraşe cu mari comunităţi romaneşti din Uniunea Europeană.

Oamenii s-au plâns că au fost puţine secţii de votare şi personal insuficient. Mai mult, unii funcţionari le-au cerut autorităţilor locale să îi alunge pe români cu forţa.

Și în Brașov, câteva zeci de oameni s-au adunat în fata Prefecturii şi au sărbătorit rezultatele alegerilor.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO