Acum 9 zile era ministru de Interne, in prezent e chemat la DNA. Procurorii l-au informat ca e urmarit penal


Ultimul update: Luni 12 Septembrie 2016 07:05
Data publicarii: Vineri 09 Septembrie 2016 11:10
Categorie: Stiri actuale

In doar 9 zile, Petre Toba a trecut de la functia de ministru al Afacerilor Interne, la calitatea de suspect. DNA l-a pus oficial sub acuzare pentru favorizarea infractorului.

In fata institutiei anticoruptie, Toba a declarat ca este nevinovat. "Mi s-a adus la cunostinta faptul ca s-a dispus inceperea urmaririi penale vizavi de comiterea infractiunii de favorizarea faptuitorului. Dupa cum cunoasteti foarte bine, niciodata nu am comentat un dosar penal, cu atat mai mult nu il voi comenta acum. De asemenea, faza de urmarire penala este o faza confidentiala si va rog sa ma intelegeti ca nu va pot... Cum v-am spus si la inceput, in continuare cred in nevinovatia mea si voi prezenta toate probele"

In fata procurorilor, Petre Toba a stat doar un sfert de ora. Cat sa ia la cunostinta ca este suspect, fara sa dea alte declaratii. Se intampla la ora 11, ora la care a fost citat. Alte declaratii nu a facut nici in fata jurnalistilor. “Dupa cum stiti niciodata nu am comentat un dosar penal, cu atat mai putin acum. Faza de urmarire penala este o faza confindentiala”.

Nu este insa confidential de unde i se trage totul. Sau, mai bine zis, de cand: 1 aprilie. Cand noteaza procurorii, fostul ministru a refuzat, in scris, sa declasifice inscrisuri care ar fi putut constitui probe in dosarul in care 4 comisari ai serviciului secret din MAI, dar si Gabriel Oprea sunt acuzati ca au cheltuit in bataie de joc banii pentru misiuni. Si-ar fi cumparat stilouri si carti legate in piele, cazi de baie si mobilier.

Potrivit rechizitoriului, “la data de 1 aprilie 2016, suspectul Tobă Petre, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, printr-o adresă scrisă, a refuzat, cu încălcarea legii, declanșarea procedurii de declasificare a înscrisurilor reținute ca mijloace de probă în dosarul nr. 20/P/2016, al Direcției Naționale Anticorupție, în scopul excluderii unor probe utile dovedirii acuzațiilor în dosarul respectiv.” Astfel, sustin anchetatorii, Toba ar fi favorizat infractorul prin piedicile puse procurorilor.

Obiceiurile ilegale ar fi fost insa o regula la DIPI, dupa ce procurorii i-au acuzat de aceleasi fapte si pe alti 24 de angajati ai fostului “doi si-un sfert”, inclusiv pe cei de la conducerea departamentului. In total, nu mai putin de 30 de nume apar pe lista anchetatorilor.

CNATDCU respinge rapoartele ce stabileau ca Toba si Pandele nu au plagiat.
CNATDCU respinge rapoartele ce stabileau ca Toba si Pandele nu au plagiat. "Superficiale, incomplete, pline de contradictii"
VIDEO PROTVPLUS.RO
crima, galati, elevi, seminaristi, teologie
Mărturisirea elevilor care au ucis un bărbat cu o violenţă ieşită din comun, în Galați
România, te iubesc: Ce măsuri trebuie să ia de urgență viitorii lideri ai UE
40 de localități afectate de furtuni. Cazul tragic al ambulanței blocate în noroi în Vaslui
Ancheta semaforului ”sabotat” din Capitală a fost clasată. Anchetatorii nu au găsit dovezi
Remorca unui TIR plin cu schele metalice s-a desprins şi a spulberat trei mașini, în Argeș
Poza făcută de soldații români înainte de atacul cu bombă din Afganistan. Starea răniților
accident Dâmbovița
O maşina s-a ciocnit de o cisternă, în Dâmbovița. Trei persoane au fost rănite
Bărbat omorât de un tânăr de 24 de ani, în Galați. Ipoteza criminaliștilor
Nou cutremur în România. S-a produs la o adâncime de 123 km
Cioban lovit de fulger în timpul unei furtuni, în Brăila. Bărbatul mulgea oile
Cea mai mare navă de căutare de diamante din lume, în lucru la Șantierul Naval din Mangalia
Doi elevi de la Seminarul Teologic au fost reținuți în cazul crimei filmate din Galați