Peste 2.000 de copii nevoiasi vor fi ajutati cu banii stransi la licitatia de la Festivalul brazilor de Craciun

19-11-2014 18:21


Instalatii din lemn de pin, cleme, litere sau scaune: asa arata cativa dintre pomii neconventionali creati de designerii romani pentru "Festivalul brazilor de Craciun".

Sunt 17, si vor fi scosi la licitatie pentru a ajuta peste doua mii de copii nevoiasi. Evenimentul caritabil, patronat de asociatia "Salvati copiii" strange an de an sute de mii de euro pentru sprijinirea unor proiecte educationale.

Stefania, Mihai, Irina si Andrada sunt doar cativa dintre cei peste 20 de mii de copii care au primit o a doua sansa la o viata normala cu ajutorul organizatiei "Salvati copiii".

"In fiecare an reusim sa ajutam peste 2000 de copii, 2000 de copii noi fata de cei pe care deja ii ajutam prin programele pe care le-am implementat pana acum. Sunt copii care traiesc in comunitati izolate, care traiesc sub limita unei saracii imaginabile, dar care isi doresc sa invete", spune Andi Moisescu.

La Festivalul Brazilor fiecare pom are povestea lui. De exemplu, unul dintre brazi a fost facut din lemn de pin si poarta semnatura a 20 de designeri romani. Ascunde in interior cate un cadou de la fiecare.

"Este un brad facut de un mestesugar designer, e o poveste asa mai veche adusa din timpurile de demult, e un brad care creaza jucarii", spune Mihnea Ghildus, designerul pomului.

La primele 13 editii ale festivalului, s-au strans peste 3 milioane de euro. Cei 17 brazi de anul acesta vor fi scosi la licitatie in 4 decembrie.

VIDEO PROTVPLUS.RO