"Pentru o Dunare curata, fara plastic". Trei nemti si un bulgar arata cum poti ajunge cu pluta din Serbia pana in Tulcea

Ultima actualizare: 26-08-2014 07:04

Trebuie sa ai mare curaj sa strabati Dunarea, din Serbia pana la Galati cu pluta, asa cum au facut trei nemti si un bulgar. Ei vor sa calatoreasca peste 700 de kilometri cu o ambarcatiune ecologica.

Cei 3 nemti indragostiti de Dunare si dornici de aventura si-au construit o pluta din 60 de trunchiuri de brad si au pornit intr-o calatorie mai putin obisnuita. Alaturi de ei , este Sofroniev, un marinar bulgar.

"Este distractiv, Am facut asta si anul trecut, am renuntat la vacanta la mare si am hotarat sa facem o excursie de 10 zile cu pluta. Prietenii mei, cand au auzit, au spus: CE?!?! Eu le-am spus ca e doar o ambarcatiune, ca stam pe rau, ne relaxam, facem si treaba", povesteste Susanne.

Oricum, nu se grabesc, mai ales ca aceasta plimbare pare sa le priasca din plin. Au tot ce le trebuie improvizat pe pluta- o mini bucatarie , masa cu bancute si scaune pentru pescuit.

"Tot ce mancam, gatim pe gratar, cel mai mult carne. Mancam aici pe pluta"

"- E o calatorie foarte frumoasa. Pentru mine nu e periculos. Cine vrea sa incerce sa se suie. Multa lume spune ca e periculos dar dupa ce s-a suit spune ca e foarte frumos", comenteaza si bulgarul.

Totul a inceput anul trecut cand Jurgen l-a cunoscut pe bulgar. S-au imprietenit pe loc si , fara sa stea pe ganduri au construit pluta. Au plecat impreuna in speranta ca asa vor atrage atentia asupra poluarii Dunarii.

"Vrem sa impulsionam asociatiile de pe ambele maluri ale Dunarii sa foloseasca fluviul pentru a face sport, pentru iesiri in natura", explica Jurgen.

Acum cei patru"marinari" au ajuns in Galati , insa punctul de oprire este in Tulcea, unde vor acosta pe 31 august. Aici ei vor fi intampinati de Ivan Patzaikin, la Festivalul Barcilor cu Vasle.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO