Patru preoti i-au vizitati pe cei raniti in accidentul din Ploiesti. Patriarhia a promis cate 1000 de lei pentru fiecare

Ultima actualizare: 10-02-2016 07:11

 Acuzata de lipsa de compasiune si reactie, dupa incendiul de la ''Colectiv'', Biserica incearca sa recupereze acum terenul pierdut, in special in fata tinerei generatii.

Drept dovada, duminica mai multi preoti i-au vizitat pe cei raniti in tragicul accident petrecut vineri, pe centura Ploiestiului.

Cinci persoane au murit atunci, iar alte 19 au fost spitalizate. Patriarhia a anuntat deja ca va ajuta financiar familiile greu incercate.

Cei 4 preoti care au mers la spitalul din Ploiesti s-au rugat pentru sanatatea ranitilor si i-au binecuvantat pe pacienti. In plus, i-au asigurat ca vor primi din partea Patriarhiei cate 1000 de lei fiecare. Familiile celor 5 victime care au murit in impact vor beneficia si ele de cate 3000 de lei, sprijin pentru inmormantare.

Episcopul Ieronim Sinaitul: "Biserica nu a putut sa ramana insensibila la suferinta atator oameni, avem din partea Preafericitului cate o iconita, cate o carte de rugaciuni care pot sa fie un suport spiritual in trecerea mai usoara peste greutatile de recuperare si in acelasi timp un simbol al binecuvantarii".

Si autoritatile sunt extrem de atente. Prefectul judetului vrea sa se asigure ca oamenii vor primi tot ce au nevoie pe termen lung. Accidentul in care au fost raniti a fost unul deosebit de violent, iar multi dintre ei au nevoie de consiliere psihologica.

In urma impactului autobuzul in care se aflau s-a zdrobit de o basculanta plina de nisip, care s-a revarsat peste tot.

 Rodica Paraschiv, prefectul judetului Prahova: "Emotia va trece si dupa cateva saptamani se va uita acest accident si poate unii dintre pacienti au nevoie sa fie ajutati in continuare, iar asta va fi problema autoritatilor, a inspectoratului scolar pentru ca vorbim si despre elevi, vor fi mai multe actiuni."

Cel mai tanar dintre cei care s-au stins, Cristian Serban, un elev de 18 ani, va fi condus marti pe ultimul drum.

Deocamdata, ancheta bate pasul pe loc pana cand vor fi audiati toti supravietuitorii. Ramane asadar de vazut daca barbatul aflat la volan nu a putut evita impactul cu basculanta, daca a adormit, nu era atent sau pur si simplu nu a vazut pericolul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO