Ioan Neculaie, retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Omul de afaceri a mai fost condamnat de doua ori in trecut

29-01-2016 07:37


Cunoscut pentru averea sa fabuloasa, relatiile contra cost cu diverse domnisoare si echipa de fotbal pe care o patroneaza, omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie a dormit vineri noapte in arestul Politiei.

El este suspectat de evaziune fiscala, fals in inscrisuri, delapidare si spalare de bani, cu un prejudiciu total de aproape 10 de milioane de euro. Procurorii cer arestarea lui.

Incruntat si obosit, asa arata Ioan Neculaie vineri noapte, cand a fost condus in catuse catre arestul Politiei Brasovene. Afacerile nu i-au mers prea bine in ultimii ani. De la o avere estimata la 500 de milioane de euro, acum ar mai avea 35 de milioane de euro. In plus, FC Brasov, clubul sau de fotbal, a retrogradat si avea si probleme financiare.

In 2012, fiscul a stabilit ca FC Brasov avea o datorie la bugetul statului de 4 milioane de lei. Neculaie si angajatii sai ar fi pus la cale un plan, ca sa scape de aceasta plata. O firma controlata de omul de afaceri a vandut fictiv, spun anchetatorii, catre FC Brasov baza sportiva, contra sumei de 36 de milioane de lei.

In baza acestei cheltuieli nereale, clubul de fotbal a cerut Fiscului sa compenseze TVA-ul aferent tranzactiei cu datoria la buget. Aceasta este prima acuzatie care i se aduce. Cea de-a doua are legatura, se pare, cu cheltuielile sale nejustificate. Neculaie traia pe picior mare si avea mereu nevoie de bani.

Printre altele, a fost interceptat cand se tocmea pentru a beneficia de serviciile unor prostituate de lux din Bucuresti.

Diana Guresoaie: Dar ti-am dat poze, ce naiba.
Ioan Neculaie: Da-o, sa ma ... in pozele tale. N-are nicio legatura cu realitatea, ce dracu'.
Diana Guresoaie: Mie nu mi se pare... Lla fata nu mi se pare urata.
Ioan Neculaie: Da-o dracului ca e urata cu spume
Diana Guresoaie: auzi, hai ca am ceva nou, bun, iti dau un mail. Iti trimit poza cu asta. E tare, nu e, nu e nasola, pe bune. Inalta cu forme, t..., c.., e buna si draguta la fata
Ioan Neculaie: Nu-mi da tu mail, da-mi pe Whatsapp.

Procurorii sustin ca Neculaie a retras din casieria FC Brasov, fara nici o explicatie, peste 13 milioane de lei. Suma trebuia acoperita cumva, asa ca omul de afaceri a cedat clubului doua terenuri, la un pret fabulos.

In acelasi dosar a fost retinut si directorul economic al grupului de firme detinut de Neculaie, fost sef al Garzii Financiare din Brasov, precum si jurista care i-a ajutat. Ioan Neculaie a mai fost condamnat de doua ori, cu suspendare, pentru ucidere din culpa, respectiv tulburare de posesie.

VIDEO PROTVPLUS.RO