Orasul din Romania care va trai in urmatoarele 20 de zile cu artificii ca de Revelion. Motivul nu e insa unul de sarbatoare

15-03-2015 07:51


Ciorile i-au exasperat pe oamenii din Bacau, care cauta tot felul de solutii sa le indeparteze. Sambata, pasarile negre au fost atacate cu... artificii speciale, in speranta ca se vor speria si isi vor lua zborul definitiv. Insa nici vorba de asa ceva.

Trei saptamani de acum incolo, locuitorii din zona parcului vor avea parte de focuri de artificii ca de revelion, in fiecare seara, doar- doar vor scapa de galagia si murdaria facute de zburatoare.

Locuitorii Bacaului au ajuns in pragul disperarii, din cauza stolurilor uriase de ciori care se adapostesc in parcurile din oras.

Autoritatile incearca de saptamani bune sa scape de ele, insa zburatoarele nici ca s-au clintit din loc. Sambata seara, specialistii au apelat la o metoda noua: artificii speciale, care sa determine pasarile sa-si mute cuibul.

"Asiguram zona ca niciun cetatean sa nu intre in perimetrul focului. Toti cetatenii au fost informati in prealabil", asigura pirotehnistul.

"Sunt ceva mai speciale pentru ca sunt articole pirotehnice agricole, pentru a speria daunatorii. Efectele se vad efectiv dupa 3 zile."

Actiunea este abia la inceput si va dura 20 de zile. Astfel, seara de seara, cerul va fi brazdat cu artificii.

"S-au mai desfasurat astfel de campanii si in alte localitati. La sfarsitul lunii februarie si in martie este perioada de cuibarit la aceasta specie si creand un deranj permanent seara de seara. Speram sa indepartam cat mai multe"

Costurile operatiunii se ridica la 6.000 de lei si sunt suportate de primarie.

Tags: ciori, bacau,

VIDEO PROTVPLUS.RO