Omul de afaceri Ioan Niculae ramane in arest. Instanta a respins cererea de eliberare conditionata

Ultima actualizare: 22-02-2016 07:10
Ioan Niculae - stiri

Tribunalul Dambovita a respins, vineri, cererea de eliberare conditionata a omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul "Mita la PSD".

Niculae mai poate solicita eliberarea conditionata, conform solutiei instantei, dupa data de 19 mai 2016.

''In baza art. 4251 alin. 7, pct. 2, lit. a Cod procedura penala admite contestatia formulata de catre Ministerul Public - Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Serviciu Teritorial Ploiesti, impotriva sentintei penale nr. 1923/21.10.2015 pronuntata de Judecatoria Gaesti in dosarul nr. 4344/232/2015 privind pe condamnatul Niculae Ioan, detinut in Penitenciarul Gaesti, si in consecinta: Desfiinteaza sentinta penala atacata si rejudecand respinge propunerea de liberare conditionata formulata de Comisia de liberare conditionata din Penitenciarul Gaesti pentru condamnatul Niculae Ioan'', se arata in solutia pe scurt a Tribunalului Dambovita.

Omul de afaceri Ioan Niculae a spus, vineri, in fata instantei, ca a inteles greseala facuta, ca a incercat sa se indrepte si nu vrea decat sa ajunga la familie.

''Nu am creat nicio problema in penitenciar, nu am fost implicat in niciun incident'', a mai spus Niculae.

El si-a cerut scuze si pentru iesirea nervoasa de la termenul anterior, cand la amanarea pronuntarii unei decizii privind eliberarea conditionata a spus ''mai bine ma condamnati pe viata''.

Avocatul lui Niculae a precizat ca au fost indeplinite ireprosabil criteriile eliberarii conditionate, lucru care reiese din concluziile comisiei de liberare conditionata. Avocatul a afirmat ca a fost indeplinita fractia de pedeapsa, sustinand ca Niculae a executat 385 de zile. Niculae a scris in inchisoare cinci carti, care i-au adus o scurtare a pedepsei cu 150 de zile, iar 21 de zile le-a castigat ca urmare a muncii prestate in penitenciar.

''A executat minimul de fractie si prin excluderea celor 150 de zile aferente scrierii lucrarilor stiintifice'', a precizat avocatul lui Ioan Niculae.

Totodata, avocatul a depus inscrisuri prin care a demonstrat ca inculpatul a achitat integral prejudiciul din dosar.

Ioan Niculae este in prezent incarcerat la Penitenciarul Gaesti. El este condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul "Mita la PSD" si executa pedeapsa din aprilie anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO