"Romania este locul cel mai bun pentru Alessia, imi caut dreptatea in Parlament". Sunt cuvintele disperate ale Irinei Cristescu, mama unei fetite de doi ani care a devenit celebra in urma casatoriei cu unul dintre cei mai bogati barbati din Mexic.

Dupa o casnicie de doi ani, Irina si Hector se lupta acum pentru custodia fetitei. Romanca a fugit cu micuta din Mexic, speriata de amenintarile sotului. Cazul ei a ajuns in atentia Comisiei de abuzuri din Parlamentul Romaniei.

"Romania este locul cel mai bun pentru Alessia. Am venit aici pentru ca Alessia sa fie protejata. Imi caut dreptatea in parlament, aici e locul unde se fac legile.”

Este mesajul emotionant al Irinei Cristescu prin care cere ajutorul Comisiei pentru Abuzuri din Parlamentul Romaniei, ca sa-si poata creste fetiţa. Ea lupta din rasputeri pentru custodia copilului de 2 ani pe care il are impreuna cu Hector Bitar, un cunoscut arhitect din Mexic. Bitar este nepotul lui Carlos Slim, care a fost multi ani cel mai bogat om din lume.

Povestea de dragoste dintre cei doi a inceput in 2011, la New York. Ea era o tanara studenta care s-a indragostit nebuneste de celebrul arhitect mexican. In doar 6 luni, s-au casatorit. Pe atunci intreaga America de Sud a vuit despre nunta anului. In 2013, frumoasa romanca astepta un copil. Si tot de atunci au aparut probleme in paradis.

"Hector se purta urat cu Irina, hector era un om violent si abuziv si Irina inca din luna a cincea a avut mari probleme cu hector din cauza violentei”, spune Corina Vintan, purtator de cuvant al familiei Cristescu.

In ianuarie 2014 a venit pe lume Alessia, fiica celor doi. Scandalurile s-au tinut lant pana in ziua in care Irina ar fi gasit in telefonul sotului un mesaj infricosator.

"Hector era intr-o conversatie cu un prieten al lui care se numeste Turcot, este un om care a fost acuzat de crima de doua ori. Irina a descoperit despre acest complot, practic, un complot de a rapi copilul si de a o elimina pe Irina”, mai spune Corina Vintan.

Imediat, Irina si-a luat fetita care avea atunci doua luni si s-a dus la ambasada Romaniei din Mexic. De aici, au fost sfatuite sa plece spre Statele Unite, avand in vedere ca bebelusul era cetatean american. La Huston mama si fiica au fost preluate de FBI si au primit acceptul sa plece in Romania.

La scurt timp, Irina a fost acuzata in Mexic pentru rapire de minori. De atunci cei doi soti se judeca pentru custodia copilului si sunt in divort. Dupa un proces de doi ani, tribunalul Bucuresti a hotarat ca fetita trebuie sa se intoarca la tata, in Mexic. Acum Irina Cristescu isi pune speranta in autoritati.

"Privind ca un tata, bunic daca vreti, ceva nu mi se pare normal. Vom face toate demersurile legale ca sa ajutam aceasta familie, ca sa ajutam un cetatean, un copil, o mama care se afla intr-o situatie delicata”, spune Mircea Man, presedinte Comisia de Abuzuri.

Decizia Tribunalului Bucuresti e una executorie dar nu definitiva. Familia Cristescu asteapta motivarea judecatorului, apoi are dreptul la recurs si poate cere anularea executarii.

In varsta de 44 de ani, Hector Bitar de la Pena este considerat un arhitect de renume in Mexic.