O mie de angajati ai Regiei de Transport Ploiesti au intrat in greva. "Tocmai acum cand stie ca omul se duce la cumpararturi"

Dată publicare: 13-04-2017 12:54
Dată actualizare: 16-04-2017 09:53


Cand toata lumea se agita cu lista de cumparaturi inainte de Sarbatori, la Ploiesti angajatii din transportul public i-au lasat pe calatori cu ochii-n soare vreme de doua ceasuri.

Au retras toate autobuzele, tramvaiele si troleibuzele de pe traseu, intre 9 si 11. Oamenii insa nu stiau ca va fi greva si au fost revoltati de protest. Manifestantii se plang ca nu au piese de schimb pentru masini si nici bani pentru combustibil, asa ca refuza sa mai lucreze in astfel de conditii. Ba chiar saptamana viitoare ameninta cu greva generala.

La ora 9 - 68 de autobuze, 19 tramvaie si 14 troleibuze s-au retras la garaj. In statii au ramas insa oameni suparati si uimiti ca sunt lasati la voia intamplarii.Calatori:
"Sa mai faca greva face-s-ar praf, sa ii arda focul pe toti. Clar asa fiindca face greva. In Joia Mare i-a gasit stam aici in bataie de joc o jumatate de zi."

Calator: "De o jumatate de ora stau, am dat telefon sa vina fata sa ma ia. Nu mai pot sa merg la domiciliul."

Calatoare: "Bataie de joc, domnisoara, tocmai acum cand stie ca omul se duce la cumparaturi, mai pleaca mai devreme de la serviciu, mai..."

Calator: "Ne ducem pe jos. Multumesc lu Dumnezeu ca am picioare sanatoase."

Cei grabiti si cu ceva bani in buzunar au gasit cu greu un taxi sa ii duca la destinatie.

Taximetrist: "E agitatie foarte mare, nu facem fata, dar ne descurcam."
Reporter: "Ati marit si pretul?"
Taximetrist: "Nu, cum sa marim."

Greva celor 1.000 de angajati ai societatii de transport e un semnal de alarma pentru autoritati, spun salariatii.

Vasile Banica, sofer autobuz: "In primul rand ca salarii, in al doilea rand piese, abia ne descurcam cu masinile, motorina pe sponci, cum se spune pe romaneste, si ne chinuim asa."

Marcel Ene, sofer autobuz: "In primul rand siguranta calatorului si siguranta mea, ca plec si nu stiu daca ma mai intorc cu permis in buzunar sau in viata, ca si calatorul si eu in aceeasi masina suntem."

Nae Alexandri, director TCE: "Va urma o greva generala. Un blocaj deja exista la nivelul societatii. Saptamana aceasta am fost pus in sitatia sa aprovizionez intr-o zi autobuzele cu cate 50 de litri."

Compania de transport are datorii de peste 200 de milioane de lei, descoperite in urma unui control al curtii de conturi, care a gasit totodata si nereguli la subventionarea calatoriilor pentru pensionari.


VIDEO PROTVPLUS.RO