Sase raniti dupa ce o garnitura de vagoane a fost lovita in plin de o locomotiva in Gara Arad. Ce a povestit mecanicul


Ultimul update: Miercuri 30 Decembrie 2015 06:59
Data publicarii: Duminica 27 Decembrie 2015 18:03
Categorie: Stiri actuale

Sase calatori dintr-un tren care urma sa plece din Gara Arad au fost raniti dupa ce, in timpul unor manevre, garnitura a fost izbita de o locomotiva care urma sa se cupleze la vagoane.

Un echipaj de descarcerare al pompierilor a intervenit pentru a taia un gard din gara, astfel incat medicii sa aiba acces cu targile pana la raniti. Pasagerii raniti, printre care un baiat de 14 ani si o fata de 17, au fost preluati de SMURD si transportati la spital.

Incidentul avut loc in Gara Arad, unde a oprit un tren Regio care circula de la Timisoara catre Oradea. Aici trebuia schimbata locomotiva, insa mecanicul se pare ca nu a franat la timp si a izbit vagoanele. Omul spune ca de fapt nu l-au mai tinut franele, asa ca el nu a mai reusit sa controleze locomotiva.

In impactul extrem de dur, calatorii din cele trei vagoane ale garniturii au cazut unii peste altii si au intrat in panica. Doua salvari si o ambulanta SMURD au intervenit de urgenta. Dar pentru a ajunge la cei raniti, soferii ar fi trebuit sa faca un ocol de 200 de metri.

Pompierii au decis sa cheme si o masina de descarcerare, pentru a taia gardul despartitor dintre linii. Ranitii au fost transportati apoi rapid la ambulante.

Sase oameni au fost dusi la spital. Politia transporturi si inspectori de la cfr au inceput o ancheta pt a stabili exact cauza incidentului.
 

Tags: tren, accident, arad,

VIDEO PROTVPLUS.RO