O fetita de 10 ani si un baiat de 17 ani, in stare grava dupa o plimbare cu masina alaturi de o ruda. Cum se scuza soferul

Ultima actualizare: 29-06-2016 00:10

A fost mobilizare de forte, sambata, intr-o localitate din Bistrita Nasaud! Un elicopter SMURD a transportat de urgenta la spitalul din Targu Mures o fetita de 10 ani si un baiat de 17, raniti grav intr-un accident rutier.
 

Masina in care se aflau a ajuns intr-un sant, dupa ce soferul a pierdut controlul volanului. Ar fi vrut, spune el, sa evite un stalp prabusit pe asfalt.

Soferul in varsta de 31 de ani venise de cateva zile in tara, dupa 3 luni in care a muncit in Germania. A vrut sa isi plimbe cu masina varul de 17 ani, cumnatul si pe cele doua fiice ale acestuia - in varsta de 10, respectiv 18 ani.

Pe drumul de intoarcere insa, a pierdut controlul automobilului - dupa ce a vrut sa evite un stalp prabusit pe sosea, spune el.

Martor: "Am vazut accidentul de cand a venit masina, scartaiau rotile, venea de-a latul drumului, nu am vazut ce a fost in drum, s-a dat peste cap si am vazut ca cineva a sarit din masina."

Martor: "Noi veneam din partea aia, masina era acolo, oamenii erau in sant, atunci au inceput sa iasa si noi am sunat la 112."

Baiatul de 17 ani si fetita de 10 ani, au fost grav raniti. Cei doi au fost transportati, pe rand, cu un elicopter SMURD, la Spitalul din Targu Mures.

Sabina Brad, medic SMURD: "O fetita de 10 ani cu traumatism cranian sever. Celalalt pacient de asemenea cu un traumatism cranian grav."

Claudiu Prodan, inspector principal: "In cauza se efectueaza cercetari pt infractiunea de vatamare corporala din culpa, urmand a se da solutia legala prin Parchet."

Barbatul de la volan, ranit usor, a ajuns si el la Spitalul Judetean din Bistrita pentru investigatii. Cumnatul lui si fata de 18 ani au pornit imediat spre Targu Mures pentru a fi alaturi de mezina familiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO