Cei trei frați din Hunedoara care au fugit de acasă sunt în continuare căutați. Ce ar fi făcut bona care avea grijă de ei

×
Codul embed a fost copiat

Cei trei fraţi dispăruţi în judeţul Hunedoara sunt căutaţi deja de peste 40 de ore. În spaţiul public a apărut ieri o filmare cu ei, aşa că autorităţile au extins ancheta şi iau în calcul toate variantele, inclusiv pe cea a unei răpiri.

Cei trei copii sunt daţi în consemn la frontieră încă de luni.

Mama copiiilor şi bona lor au fost audiate de poliţişti. Potrivit unor surse din anchetă, bona - în grija căreia se aflau fraţii - a declarat că în ziua dispariţiei a plecat la cumpărături. În lipsa ei ar fi lăsat o altă persoană să se ocupe de copii.

Doar că bona ar fi întârziat să revină acasă, aşa că cei trei fraţi au rămas singuri. Probabil acela a fost momentul când copiii au dispărut pentru că la întoarcere, femeia nu i-a mai găsit.

Panicată, l-a sunat pe tatăl copiilor care la rândul lui a alertat autorităţile. Şi bărbatul este aşteptat la audieri doar că în acest moment nu s-ar afla în ţară.

Citește și
Mentorii
Comedia „Mentorii”, cea mai așteptată comedie a anului 2025, ajunge în cinematografele din România începând cu 28 Februarie
Contabila FR Canotaj, propusă să ia 162.000 de euro premiu de la COSR după JO, mai mult decât David Popovici

Pe de altă parte, deşi sunt luate în calcul toate pistele, nicio persoană din familie nu a fost sunată până acum pentru o presupusă răscumpărare. Şi nici nu au fost găsite probe concrete care să indice răpirea.

Situaţia celor trei fraţi se afla deja în atenţia DGASPC

Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului a precizat că situaţia celor trei fraţi daţi dispăruţi în judeţul Hunedoara se afla în atenţia DGASPC, ultima vizită a reprezentanţilor instituţiei având loc cu trei zile înainte de dispariţie.

Cei trei fraţi fuseseră încredinţaţi de instanţă mamei, în condiţiile în care ambii părinţi au deschis mai multe procese pentru a primi custodia copiilor, în timp ce împotriva tatălui este emis un ordin de protecţie prin care este obligat să păstreze o distanţă de 100 de metri faţă de copii şi de mama lor.

Cu toate acestea, el locuia în apropierea casei în care erau găzduiţi temporar copiii, într-o rulotă. În acest caz, Poliţia s-a sesizat din oficiu pentru lipsire de libertate, iar când vor fi găsiţi copiii vor fi preluaţi de DGASPC pentru a li se asigura protecţie şi consiliere.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie a precizat, miercuri, că acei trei fraţi sunt în continuare daţi în urmărire naţională de Poliţie, iar IPJ Hunedoara s-a sesizat din oficiu cu privire la lipsire de libertate.

Potrivit sursei citate, cu trei zile înainte de dispariţia copiilor, doi agenţi de la Poliţia Simeria, însoţiţi de reprezentanţi ai DGASPC Hunedoara, i-au vizitat pe copii la locuinţa în care aceştia erau găzduiţi provizoriu.

”Vizita de monitorizare inopinată a avut loc în contextul în care, în cazul celor trei copii, în luna august, Tribunalul Hunedoara a hotărât măsura plasamentului în regim de urgenţă prin ordonanţă preşedinţială, stabilind plasarea acestora la Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă Deva, însă copiii au refuzat permanent să meargă acolo”, a transmis Autoritatea.

Astfel, din precizările reprezentanţilor DGASPC Hunedoara care au monitorizat situaţia copiilor reiese că s-a ajuns la această măsură după ce, tot în luna august, ei fuseseră încredinţaţi mamei prin sentinţă a tribunalului, împotriva tatălui fiind stabilit ordin de protecţie. Tatăl este obligat să păstreze o distanţă de 100 de metri faţă de copii şi de mama lor, nu are voie să ia legătura cu ei nici măcar telefonic şi trebuie să se prezinte periodic la secţia de poliţie. Cu toate acestea, în cursul vizitelor de monitorizare, DGASPC Hunedoara a constatat că tatăl copiilor locuia, de fapt, în proximitatea locuinţei lor, într-o rulotă auto.

”Istoricul conflictului dintre părinţi este unul vechi, existând nenumărate neînţelegeri privind modul de exercitare a drepturilor şi obligaţiilor părinteşti, fiecare având deschise pe rolul instanţelor, în ultimii doi ani, mai multe procese prin care solicită stabilirea domiciliului copiilor la locuinţa proprie. Menţionăm că, timp de 10 ani, părinţii au locuit împreună cu copiii în Cluj-Napoca, iar între 2021 şi 2022, în Spania, la Barcelona. În iunie 2022, tatăl a revenit în România, împreună cu copiii”, a arătat instituţia.

Potrivit sursei citate, după ce tatăl a revenit cu copiii în ţară, între părinţi s-au derulat o serie de procese civile şi penale, atât în România, cât şi în Spania.

”Încă de la momentul notificării cazului şi luării în evidenţă, DGASPC Hunedoara a dispus toate măsurile necesare asigurării protecţiei adecvate a copiilor, situaţia acestora fiind atent monitorizată de specialiştii Direcţiei. De asemenea, menţionăm că, în momentul localizării celor trei copii, aceştia vor fi preluaţi de DGASPC Hunedoara pentru a li se asigura protecţia necesară, precum şi pentru a li se acorda toate serviciile de suport şi consiliere în vederea depăşirii momentului traumatic pe care l-au traversat”, a precizat ANPDCA.

Cei trei fraţi daţi dispăruţi din locuinţa din Sântandrei, judeţul Hunedoara, au apărut într-o filmare în care se adresau mamei lor. Ei spuneau că sunt bine, dar că nu vor să meargă la mama lor, ci la tată.

”15 octombrie 2024. Roxana, degeaba ai pus pe oamenii ăştia să ne ia să ne ducă la tine, noi nu vrem la tine. Oamenii ăştia ne-au minţit că ne duc la tati, dar de fapt la tine au vrut să ne ducă. Suntem bine, oamenii ăştia ne-au tratat bine. Noi nu vrem la tine. Nu te iubim şi nu ne simţim în siguranţă cu tine. Noi vrem la tati, să fim toţi trei. Noi îl iubim pe tati şi oamenii ăştia o să-l contacteze pe tati să mergem la el”, spune cea mai mare dintre fete, în mesajul video.

Poliţiştii analizează imaginile pentru a stabili veridicitatea lor şi pentru a identifica elemente care să îi ajute în găsirea copiilor şi audiază persoane care au informaţii despre acest caz.

”Poliţiştii continuă activităţile de căutare, dar şi activităţile investigative în cadrul anchetei ce s-a declanşat cu privire la cei trei minori din localitatea Simeria. Aceste activităţi presupun şi audierea unor persoane ce au cunoştinţă despre acest caz, dar şi vizionarea imaginilor sau analiza altor aspecte care ţin de rezolvarea cât mai promptă şi eficientă a acestui caz, inclusiv a unui film ce a fost difuzat în spaţiul public şi care este analizat de către colegii mei pentru a se stabili veridicitatea acestui film şi dacă sunt elemente care ne pot ajuta în vederea identificării celor trei minori”, a transmis, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Cei trei fraţi au fost daţi dispăruţi, luni seara, de tatăl lor, după ce acesta a fost anunţat de bonă că cei trei fraţi au plecat de acasă. Ei au fost daţi imediat în urmărire naţională şi sunt căutaţi de poliţişti, jandarmi, angajaţi ai ISU cu drone şi câini de urmă.

Cei trei copii de 11, 9 şi 7 ani, fraţi, care erau supravegheaţi de o bonă, au fost daţi dispăruţi din satul Sântandrei, judeţul Hunedoara.

Cei trei copii au următoarele semnalmente:

Marţian Antonio Adrian: aproximativ 1,45 m înălţime, aproximativ 50 de kg., ochi căprui, păr scurt brunet, ten deschis, poartă ochelari de vedere.

Marţian Rania Adriana: aproximativ 1,55 m. înălţime, aproximativ 60 de kg., ochi căprui, păr lung brunet, ten deschis, faţă rotundă.

Marţian Raisa Antonia: aproximativ 1,40 m. înălţime, aproximativ 40 de kg., ochi căprui, păr lung brunet, ten deschis, faţă rotundă, poartă ochelari de vedere.
viewscnt

Articol recomandat de sport.ro
Ungurii au reacționat după ce România a obținut o nouă victorie în Nations League
Ungurii au reacționat după ce România a obținut o nouă victorie în Nations League
Citește și...
Chinul la care au fost supuși, chiar de mama lor, copiii dați dispăruți în Hunedoara. Femeia dorea ca tatăl lor să moară
Chinul la care au fost supuși, chiar de mama lor, copiii dați dispăruți în Hunedoara. Femeia dorea ca tatăl lor să moară

Dați dispăruți în Hunedoara, copiii afaceristului Adrian Marțian au trecut printr-un adevărat calvar provocat chiar de mama lor.

Comedia „Mentorii”, cea mai așteptată comedie a anului 2025, ajunge în cinematografele din România începând cu 28 Februarie
Comedia „Mentorii”, cea mai așteptată comedie a anului 2025, ajunge în cinematografele din România începând cu 28 Februarie

Cei trei fraţi daţi dispăruţi din locuinţa din Sântandrei, judeţul Hunedoara, apar într-o filmare în care se adresează mamei lor. Ei spun că sunt bine, dar că nu vor să meargă la mama lor, ci la tată.

Cei trei frați dați dispăruți în Hunedoara sunt de negăsit. Locuiau cu bona, părinții se luptau pentru custodia lor
Cei trei frați dați dispăruți în Hunedoara sunt de negăsit. Locuiau cu bona, părinții se luptau pentru custodia lor

Trei fraţi, cu vârste între 7 şi 11 ani, sunt daţi dispăruţi, în judeţul Hunedoara. Vorbim de copiii fostului patron al unei echipe de fotbal, care a anunţat la 112 că fetiţele şi băiatul lui nu sunt găsiţi de luni după-amiază.

Recomandări
Ciolacu: „Am ajuns la o înţelegere cu CE cu privire la Planul Fiscal”. „Soluția” Guvernului este explozia datoriei publice
Ciolacu: „Am ajuns la o înţelegere cu CE cu privire la Planul Fiscal”. „Soluția” Guvernului este explozia datoriei publice

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că a ajuns la o înţelegere cu Comisia Europeană în privinţa Planului Fiscal.

Nou atac masiv al Rusiei în Ucraina. Zeci de drone şi rachete au fost lansate asupra Kievului şi a altor regiuni ucrainene
Nou atac masiv al Rusiei în Ucraina. Zeci de drone şi rachete au fost lansate asupra Kievului şi a altor regiuni ucrainene

Rusia a lansat peste noapte o serie de atacuri cu drone şi rachete care au vizat Kievul şi alte oraşe ucrainene, declanşând un incendiu la o instalaţie industrială din regiunea Ternopil din vestul Ucrainei.

Respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă, în presa internațională: Hotărârea în „stil Putin” dă peste cap alegerile - POLITICO
Respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă, în presa internațională: Hotărârea în „stil Putin” dă peste cap alegerile - POLITICO

Decizia CCR de a respinge candidaturii la prezidențiale a Dianei Șoșoacă a ajuns și în presa internațională. POLITICO acuză instanța de „de amestec nedemocratic în alegeri după ce a eliminat un candidat antisemit, pro-rus şi de extremă-dreapta”.