Scandal între Primăria Capitalei și firma angajată să stârpească țânțarii. Valoarea contractului
Bucureştiul a devenit un oraş în care oamenii sunt deranjaţi serios de ţânţari, o recunosc până şi responsabilii din Primăria Capitalei, care sunt în scandal cu firma angajată să stârpească insectele.
Primăria a publicat chiar o "scrisoare de nemulţumire" în care reclamă faptul că nu sunt respectate clauzele contractului de 6 milioane de euro. Iar reprezentanţii companiei vizate dau vina pe vreme.
Firma care luptă cu ţânţarii în Bucureşti a încercat miercuri seară o demonstrație de forţă. Asta după ce responsabilii din primărie s-au arătat nemulţumiţi de serviciul de dezinsecţie.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Magda Iuga, director Direcţia Utilităţi Publice: "Avem sesizări de la populaţie, atât sesizări scrise, mailuri, cât şi pe reţelele de socializare. Pot fi penalizaţi în cazul în care constatăm că ei nu-şi îndeplinesc atribuţiile, aşa cum le-am stabilit contractual."
Penalizări care s-ar putea aplica abia după ce firma trimite facturile la decontat, aşa că până atunci, funcţionarii spun că pot doar să-i atenţioneze pe cei care ar trebui să rezolve problema ţânţarilor.
Cei din primărie au trimis o scrisoare publică de nemulţumire în care se declară supăraţi că tratamentul de săptămâna aceasta nu are efecte şi că firma ar trebui să menţină o limită de confort pentru bucureşteni. Un termen general care, deşi este prins în contractul de dezinsecţie şi deratizare de 6 milioane de euro, nu este măsurat.
"Prin prezenta, vă aducem la cunoştinţă nemulţumirea Primăriei Municipiului Bucureşti cu privire la efectuarea ultimului tratament de combatere a ţânţarilor. Deşi, conform documentaţiei aferente contractului, aveţi obligativitatea menţinerii limitei de confort pentru cetăţeni, prin atingerea unui nivel scăzut al existenţei populaţiei de ţânţari, în ultima perioadă, sesizările primite de la locuitorii municipiului Bucureşti demonstrează exact contrariul" - Direcţia de presă, Primăria Capitalei.
Gabriel Cazmală, şef centru dezinsecţie: "Abia astăzi am citit acea scrisoare, după cum vedeţi, ne-am mobilizat cu mai multe echipaje şi speram să ţinem sub control fenomenul, pentru început, din cauza sezonului ploios au apărut foarte mulţi ţânţari."
În plus, spun reprezentanţii firmei, ar fi trebuit să facă tratamentele de la începutul lunii, dar nu au fost chemaţi de primărie. Reprezentanţii primăriei susţin că, de fapt, firma ar trebui să monitorizeze problema şi să o rezolve fără a fi solicitată.
Pe de altă parte, entomologii, specialiştii în insecte, sfătuiesc autorităţile, dar şi firma de dezinsecţie, să găsească o soluţie pentru a colabora. Şi chiar dacă plouă, adică nu se poate interveni cu tratamente normale, s-ar putea distruge larvele.
De altfel, situaţia este mai gravă în acest an decât anul trecut, spun specialiştii care recomandă populaţiei să se protejeze inclusiv cu forţele proprii: cu substanţe, aparate şi plase.
Sunt 2 tipuri de ţânţari care deranjează cel mai mult populaţia României. Ţânţarul comun, care înţeapă dimineaţa şi seară şi care este purtător de virus WestNile.
Şi ţânţarul Tigru este purtător de virus WestNile, dar este agresiv pe tot parcursul zilei. În plus, poate provoca febră sau encefalită.
Copiii şi cei în vârstă, cu sistemul imunitar scăzut, pot fi victime sigure ale acestor insecte.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!