Dezinsecție la finalul verii în Sectorul 1 al Capitalei. Explicația autorităților

Dată publicare: 31-08-2017 07:58
Dată actualizare: 11-09-2017 15:56


La sfârşit de vară, lupta cu ţânţarii este abia la început în Sectorul 1 al Capitalei.

Cu o întârziere de câteva luni, autorităţile s-au apucat de treaba, spre nemulţumirea oamenilor care spun că, până acum, sesizările lor au fost în van.

Scene ar fi trebuit să se deruleze încă din luna aprilie. Culmea, în Sectorul 1 al Capitalei, lupta cu ţânţarii a început cu întârziere. Prima rundă a avut loc abia la mijlocul lunii august, iar a a două, miercuri seara.

În timpul verii, oamenii au trimis Primăriei nenumărate solicitări pentru a interveni, însă reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public Sector 1 au o explicaţie pentru această întârziere.

Reporter: De ce tocmai acum pe finalul verii?
Alin Vieru, Director General Administraţia Domeniului Public Sector 1: A fost o problema cu procedura fiindcă a fost o problema şi am vrut să mergem pe o procedură cât de cât mai rapidă. Trebuia să alocăm noi suma la momentul în care a fost aprobată. A fost alocată puţin mai târziu."

Miercuri seară, nouă maşini au acţionat pentru pulverizarea insecticidului pe străzile din Sectorul 1. Conform reprezentanţilor Primăriei, costurile pentru a stropi o suprafaţa de un hectar cu această soluţie se ridică la 40 de lei.

Claudiu Tudorache, director general al companiei care efectuează dezinsecţia: "Autonomia unui utilaj este de 400 de hectare. Substanţă este avizată de Ministerul Sănătăţii şi nu este toxică pentru populaţie."

Astfel de acţiuni vor mai avea loc în Sectorul 1 şi în următoarea perioada.


VIDEO PROTVPLUS.RO