Muncitor mort dupa ce un mal de pamant s-a surpat peste el. Lucra la reteaua de canalizare a orasului

10-11-2014 23:00


Un muncitor de 46 de ani a murit luni seara la Targu-Jiu, cand malul unui sant adanc de patru metri s-a prabusit peste el.

Barbatul lucra la reteaua de canalizare a orasului iar colegii lui de echipa spun ca totul s-a petrecut atat de repede, incat n-au mai apucat sa faca nimic.

Pompierii chemati in ajutor au constatat imediat ca marginile santului nu erau asigurate si se puteau surpa oricand. Si-au pus totusi propriile vieti in pericol ca sa-l scoata pe om, care din pacate nu a mai putut fi resuscitat.

Pentru ca era prea riscant sa intervina cu utilaje, echipele de salvare au sapat mai bine de o ora, pana cand l-au gasit pe muncitorul prins sub malul de pamant. Marginile santului adanc de patru metri nu erau asigurate, iar salvatorii au fost si ei in mare pericol.

La fata locului au venit si reprezentanti ai Primariei Targu Jiu, dar si patronul firmei care executa lucrarile. Politia si Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj au deschis anchete, pentru a stabili cine se face vinovat de moartea barbatului si ce sanctiuni trebuie aplicate in acest caz.

VIDEO PROTVPLUS.RO