Motivul pentru care membrii unei secții de votare din București au dat petrecere
În vreme ce unele secţii de votare au fost pustii, altele au fost pline până la refuz. Sute de turişti, care au ajuns la o mănăstire din Neamţ, au aşteptat zeci de minute la coadă pentru a vota, iar la Craiova urna mobila a fost suprasolicitată.
În alte părţi ale ţării, a fost însă linişte. În Capitală, în două secţii de vot nu a ajuns mai nimeni aşa că membrii comisiei au petrecut lângă urnele goale.
În Neamţ, Mănăstirea Sihăstria a strâns cei mai mulţi votanţi din judeţ - peste 500 numai pe listele suplimentare, aşa că prezenţa a fost de aproape 400% duminică după-amiaza.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Vasile Loghin, presedintrele Secţiei de votare 462: "Sunt mulţi turişti care au venit să viziteze mănăstirile din zonă. Au venit la Sf. Parascheva la Iaşi şi fac un tur pe la mănăstirile din nordul ţării."
Turistă din Bucureşti: "Eu am venit în excursia asta ca să şi votez. Că dacă nu se putea vota în altă parte, nu plecam în excursie. Rămâneam pentru vot în Bucureşti."
În tot acest timp la una dintre cele cinci secţii de votare de la Liceul Matei Basarab din Bucureşti un membru al comisiei şi-a serbat ziua.
Mădălina, membră a secției de votare: "46 de ani şi un referendum! De obicei o petreceam în familie ziua mea, numai că de data asta s-a întâmplat aşa şi nu mă aşteptam."
Niciun votant nu a întrerupt petrecerea. A fost pustiu şi în prima zi de referendum.
Aproape 5000 de persoane sunt înregistrate la această adresă. Este o singură casă pentru care s-au organizat doua secţii de votare la Liceul Matei Basarab. Şi dacă ne gândim la cât s-a cheltuit pentru asta, doar indemnizaţiile membrilor din comisie au fost peste 4.500 de lei. ''
Membru al comisiei: ''Te ia oboseala, te ia plictiseală, dar ce să faci. Trece timpul.''
De atâta aşteptare, la o secţie de votare din Galaţi s-au uscat tuşierele. Lucrurile s-au lămurit abia atunci când membrii comisiei electorale au observat că toţi alegătorii arondaţi acolo, aproape două mii, locuiesc la aceeaşi adresă.
Femeie: "Dintr-un total de 1953, care sunt pe liste permanente, nu avem niciun votant."
Şi în satul Colțești, din Alba, din cele peste 400 de persoane cu drept de vot, niciuna nu a venit la secţia de votare sâmbătă. Primii au apărut duminică, spre prânz.
Maria Selegean, preşedinte secţie de votare Colţeşti: ''De când particip eu la scrutine nu a fost niciodată un asemenea caz''.
În staţiunea Băile Felix, în schimb, au fost votanţi cu mult peste aşteptările membrilor de secţie. Turiştii au umplut cabinele.
Ioan Maduta, preşedinte secţia 551 Băile Felix: "Am fost nevoiţi să cerem suplimentarea buletinelor de vot ca să nu rămânem în imposibilitatea să-i servim pe oameni.''
Iar în Dolj, a fost un alt record: urna mobila a fost suprasolicitată. Peste două mii de cereri au venit numai sâmbăta - de la spitalul de psihiatrie şi de la penitenciar.
Sursa: Pro TV
Etichete: familie, referendum, Constitutie, octombrie,
Dată publicare:
07-10-2018 18:48