Momentul în care Maria Grapini sare peste un vot în favoarea lui Kovesi. Cine a renumărat

27-02-2019 17:15


Moment controversat la numărarea voturilor pentru şi împotriva Laurei Codruţa Kovesi, în Comisia LIBE a Parlamentului European, protagonistă fiind Maria Grapini.

În imaginile prezentate de Ziare.com se poate vedea cum europarlamentarul român numără buletinele de vot în favoarea Laurei Codruţa Kovesi când este întreruptă de olandeza Judith Sargentini, vicepreședintele Comisiei LIBE, care îi spune că ar fi sărit peste un buletin. "Erau 3 voturi, nu 2", îi atrage atenţia olandeza.

Apoi Sargentini îi ia voturile din mână şi îi spune “Vă rog, lăsaţi-mă pe mine să fac asta”, apoi le renumără. “Sorry”, îi răspunde Maria Grapini, care nu mai participă apoi la renumărare

Kovesi a obținut 26 voturi în comisia pentru libertăți civile și justiție! Ea este urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE).

În cursul audierilor Maria Grapini a acuzat-o pe Kovesi că a minţit în ceea ce priveşte faptul că i s-a refuzat gradul de către parchetul general. "Şi doamna Kovesi, pentru că aţi răspuns inexact, ca să nu spun că aţi minţit, CSM astăzi v-a dat un răspuns, la contestaţia făcută, că nu vi s-a refuzat gradul profesional de parchet general. Cum răspundeţi la acest lucru şi dacă aţi fost pusă sau nu sub acuzaţie pentru abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă? Cum ne garantaţi un management profesionist, pentru că aţi fost demisă constituţional şi nu politic din funcţia pe care aţi deţinut-o ca şi şefă DNA?", a întrebat eurodeputata din România.

În acest moment, conducătorul de şedinţă, Claude Moraes, preşedintele Comisiei LIBE, a intervenit cerând să nu se facă ''astfel de schimburi" de replici şi subliniind că "ceilalţi doi candidaţi au fost respectaţi''.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO