Moda închirierilor ia avânt în toate domeniile. Cât costă articolele dintr-o cameră de hotel
Este mai ușor să închiriezi decât să cumperi. Pe asta mizează tot mai multe companii din diferite domenii.
De pildă, în cel al ospitalității, pensiunile și hotelurile închiriază lenjerii de pat, prosoape sau fețe de masă pe care le primesc gata spălate și călcate. Există cerere și pentru uneltele de construcții sau chiar pentru lifturi.
De două săptămâni un bloc din Brașov are lift nou și nu este cumpărat, ci închiriat de la o companie producătoare din oraș. Imobilul de 10 etaje a fost construit în 1976, iar liftul era la fel de vechi. În primă fază a fost semnat un contract de închiriere pe șapte ani cu posibilitatea de prelungire pănâ la 25 de ani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Constantin Neica, președintele Asociației de Proprietari: „Cheltuielile care ne-ar veni pe fiecare apartament în parte sunt destul de accesibile. Undeva ușor peste 100 de lei”.
Și în domeniul HORECA moda închirierilor ia avânt. Tot mai mulți administratori de hoteluri și pensiuni aleg să închirieze lenjeriile de pat, prosoapele, ori fețele de masă. În medie costul pentru o cameră pe lună este de patru euro, la care se adaugă tariful pentru spălat și călcat de aproximativ un euro pe kilogram. O spălătorie are peste 100 de clienți, iar angajații se ocupă inclusiv de preluarea și livrarea produselor.
Marius Stanca, administrator spălătorie: „Este mult mai profitabil pentru un hotel. Prețul în final e mai mic”.
Astfel de servicii sunt tot mai căutate și de persoanele fizice. Oamenii închiriază de pildă suport pentru schiuri sau biciclete.
Iulian Secăreanu, consilier vânzări: „O cutie decentă la achiziție pleacă de la 1.600 de lei în sus. Dacă închirierea se face o singură dată sau de două ori pe an atunci e mai pretabil să închirieze".
Numărul închirierilor de echipamente de lucru crește de la an la an cu aproximativ 10%, susține o companie din domeniu. Cele mai multe uniforme de lucru sunt căutate pentru industria alimentară, sistemul farmaceutic sau pentru industria metalurgică. Prețurile variază de la 15 lei până la 30 de lei de articol.
Mădălin Vlad, director de vânzări la o companie de închirieri echipamente de lucru: „Există o zi a săptămânii când se face livrarea echipamentelor curate și colectarea echipamentelor murdare. Pentru ca acest proces să fie unul fluent, în circulație noi punem mai multe seturi de echipamente”.
Și în domeniul construcțiilor se pot închiria unelte, betoniere sau macarale. Seriviciul este pus la dispoziția clienților atât de firme specializate, cât și de marile magazine de bricolaj.