Mobilizare exemplara pentru salvarea militarilor raniti in accidentul de elicopter din Sibiu. Zeci de tineri au donat sange

26-11-2014 13:51


Solidaritate impresionanta la Galati, unde zeci de tineri s-au mobilizat pe Facebook si au venit sa doneze sange, vital pentru cei doi militari, raniti grav in accidentul de elicopter din judetul Sibiu.

Pilotul elicopterului, Gabriel Titiana, a fost operat, luni, la Spitalului de Arsi din Bucuresti, iar fiul sau a lansat un apel, pe internet, si a cerut sa mearga cat mai multa lume sa doneze sange pentru tatal sau.

Tinerii s-au grupat in urma unui apel pe care l-au promovat pe o retea de socializare. Au venit dis-de-dimineata la Centrul de Transfuzii Galati cu afise prin care isi exprima solidaritatea fata de pilotul Cornel Titiana. Actiunea a pornit chiar de la fiul militarului ranit.

Emanuela Turcu, donator: "”M-a impresionat apelul lui si am decis sa imi rog prietenii pe Facebook sa facem si noi un gest, sa donam sange. Dureaza foarte putin si salvezi o viata. Si, in plus de aceasta, prin bonurile pe care le vom primi, conform legii, dorim sa salvam si Craciunul unor copii nevoiasi.”"

Cristian Ochiu, donator: "”Am mai donat. E prima data cand e pentru un caz special. Stiam ca sunt probleme la baza de colectare de sange. Am zis ca trebuie sa o facem, nu e un lucru atat de grav si de greu pentru noi."

Tinerii s-au impartit in grupuri mai mici, care vor veni si in urmatoarele zile la centrul de transfuzii din Galati, pentru a nu supraaglomera unitatea. Fatza de o zi obisnuita, cand vin 50-60 de donatori, miercuri numarul lor a fost dublu.

Biolog Camelia Stoichicescu, directoarea Centrul de Transfuzii Galati: "Ne bucuram, sunt chiar impresionata de gestul persoanelor respective. Si joi, si vineri vor veni. Sangele va fi trimis la CTS Bucuresti, dupa cum avem noi regulile, si de acolo stiu dumnelor ce au de facut.”"

Elicopterul militar al Bazei Aeriene 71 Campia Turzii s-a prabusit vineri dimineata, in judetul Sibiu si a luat foc. Opt militari au murit pe loc, iar cei doi supravietuitori au fost preluati de un elicopter SMURD si dusi la un spital din Targu Mures, apoi transferati la Spitalul de Arsi din Capitala unde au suferit mai multe operatii.

VIDEO PROTVPLUS.RO