Mobilizare de forte in Tulcea, dupa ce un tanar beat s-a aventurat pe gheata lacului Razelm. Dialogul cu salvatorii sai

24-01-2016 07:41


Incident grav, dar cu final fericit in Tulcea. Mai multe echipaje de politisti, pompieri si medici, ajutati de un elicopter, au pornit in cautarea unui barbat care, baut fiind, s-a aventurat pe gheata lacului Razelm.

Dupa aproximativ patru kilometri parcursi prin ger, la minus 18 grade Celsius, tanarul a simtit ca ramane fara puteri si a sunat la 112, dupa care l-a furat somnul, doborat de alcool.

Barbatul - pescar de meserie - a plecat baut spre locul de munca - o ferma piscicola din zona Dranov, judetul Tulcea. Pentru a ajunge mai repede, a luat-o pe o scurtatura, adica pe lacul Razelm, inghetat bocna. Mai avea un kilometru pana la destinatie cand a simtit ca il lasa puterile si a sunat la 112.

Agent principal Cristian Voicu, seful postului Jurilovca: "Am reusit sa luam legatura cu colegii de la posturile invecinate, cu cei de la inspectoratul Tulcea. Impreuna ne-am desfasurat fortele in zona de competenta. Am reusit, de asemenea, sa luam legatura cu colegii persoanei cautate, acestia ne-au sprijinit."

Mai multe echipaje de politie, pompieri si medici au pornit in cautarea lui. Oamenii au adus pe unul dintre malurile lacului un tractor si au aprins farurile pentru ca individul sa aiba un punct de reper si sa ajunga la ei. La un moment dat, spre surprinderea salvatorilor, barbatul a anuntat ca a obosit si vrea sa traga un pui de somn.

Eugen Iacob, primarul Comunei Jurilovca: "Dupa care dansul nu a mai vrut sa comunice. Ne-a spus sa il lasam in pace, a localizat luminile utilajului. A spus da, ok, dar nu mai vin spre el ca ma culc. Ma lasati in pace."

In cele din urma, responsabilii au luat decizia sa intervina cu un elicopter trimis din Bucuresti. Dar, pana sa ajunga aparatul de zbor la tanarul ametit de alcool, a fost gasit de salvatorii care au pornit pe apa inghetata cu ATV-urile.

Barbatul, desi baut, nu va suporta costurile operatiunii de salvare, pentru ca a fost intr-un real pericol de moarte, chiar daca el nu si-a dat seama.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO