Mircea Geoana, cercetat de DNA pentru banii din campania prezidentiala

Ultima actualizare: 03-05-2012 00:58

Campania prezidentiala a lui Mircea Geoana a fost sponsorizata cu bani obtinuti ilegal, sustin procurorii DNA. Presedintele consiliului judetean Braila i-ar fi cerut un milion de euro patronului Interagro, Ioan Niculae, care ar fi dat o zecime din suma.

Ambii sunt acum pusi sub acuzare de Directia Nationala Anticoruptie.

Gheorghe Bunea, presedintele Consiliului Judetean Braila, este acuzat ca si-a folosit influenta de lider in PSD ca "sa obtina pentru altul bani sau foloase necuvenite" (sursa DNA).

L-ar fi convins pe Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogati romani, sa dea un milion de euro pentru campania electorala a lui Mircea Geoana, la prezidentialele din 2009.

In schimbul acestor bani, Ioan Niculae urma sa decida cine sa fie numit ministru al Economiei si Comertului, dar si cine sa faca parte din conducerea TRANSGAZ si ROMGAZ.

Omul de afaceri nu a fost de gasit. Procurorii anticoruptie sustin ca din suma promisa, Niculae ar fi dat aproximativ 150.000 de euro.

Ca urmare, au fost pusi sub acuzare atat miliardarul Ioan Niculae, pentru complicitate la fals, cat si directorul Insomar, pentru fals in inscrisuri.

Despre banii primiti ilegal pentru campania electorala, Mircea Geoana declara: "Nu am niciun fel de cunostinta despre sume solicitate in mod ilegal pentru finantarea campaniei prezidentiale din 2009."

Procurorii anticoruptie l-au audiat deja pe Mircea Goana in acest dosar, in calitate de martor. Ancheta este in curs.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO