Ministrul Justitiei, despre posibilitatea de a nu o reinvesti pe Kovesi la DNA. "Ma voi decide in aprilie"


Ultimul update: Duminica 27 Decembrie 2015 08:40
Data publicarii: Joi 24 Decembrie 2015 11:40
Categorie: Stiri actuale
kovesi - dupa 20 de ani

Raluca Pruna, ministrul Justitiei, a revenit cu precizari pe marginea declaratiilor despre reinvestirea Laurei Kovesi la sefia DNA, explicand ca acestea nu au fost interpretate corect.

Afirmatia pe care am facut-o ieri in nici un caz nu trebuie sa fie citita in cheia aceasta ca m-as gandi sa nu reinvestesc o persoana ca doamna Kovesi, care are cele mai bune rezultate din istoria DNA, mai bune chiar decat ale predecesorului domniei sale”, a declarat Raluca Pruna pentru HotNews.ro.

Precizarea a fost facuta miercuri, dupa ce marti, intrebata de Romania Libera daca ia in calcul prelungirea mandatelor sefei DNA si procurorului general, Raluca Pruna a raspuns: „Ar fi neserios din partea mea sa ma lansez in speculatii cu privire la prelungirea sau nu a unor mandate. Sigur, ca principiu, am spus ca legea da posibilitatea reinvestirii unei persoane, insa iarasi cred ca societatea romaneasca este, la acest moment, destul de antagonica si cred ca o procedura – vorbesc ca principiu – de reinvestire a unei persoane care a facut dovada unei bune administrari, dovada de integritate si profesionalism, ar expune acea persoana criticii unei parti din societate.

Acest raspuns a fost interpretat in sensul in care ministrul Justitiei, care face propunerea pentru procurorul-sef al DNA, nu ar mai dori ca Laura Codruta Kovesi sa fie reinvestita. „Iau categoric in calcul reinvestirea doamei Kovesi”, a spus miercuri ministrul. „Ce am declarat ieri, dar din pacate nu s-a inteles foarte bine - am declarat si Romaniei Libere si la Adevarul Live - am spus ca suntem o societate antagonizata, in care exista suspiciuini. Asta este perceptia pe care o am eu. Si ca in aceste conditii este greu sa aplici procedura care este prevazuta de lege si care permite reinvestirea unei persoane, in cazul de fata procurorul sef al DNA. In mod normal el putea, pe baza rezultatelor acestei institutii care, sigur, fara sa intram in detalii de statistica, sunt de necontestat, intr-o societate normala ai putea reinvesti aceasta persoana fara nici o problema. Am spus ieri ca nu inteleg la acest moment sa intru in detaliile - voi reinvesti, nu voi reinvesti – pentru ca, o data, sunt la inceput de mandat si apoi, strategic vorbind, chiar in situatia in care decizia mea ar fi sa reinvestesc, nu exlud acest lucru, pentru ca este foarte posibil sa fac asta, imi da voie legea, si inteleg sa folosesc tot ce legea imi da voie sa fac, chiar daca as decide acest lucru nu inteleg sa spun la acest moment. Ma voi decide, nu stiu, in aprilie, mandatul expira la jumatatea lunii mai. Si in sensul asta nu vreau sa pun o persoana, doamna Kovesi ati numit-o, in situatia in care de acum, din decembrie pana in aprilie, va fi subiectul unei critici constante a unei parti din societate, care din pacate cu asta se ocupa”. Mai multe detalii, pe HotNews.ro.
 

Sursa: hotnews.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO