Ministrul Educației: Un sondaj afirmă că mulți copii ar vrea să se vaccineze dacă ar avea acordul părinților
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că un sondaj realizat într-o şcoală din Bucureşti a arătat că 99% dintre părinţii elevilor de acolo nu au fost de acord ca fiii şi fiicele lor să fie testaţi în şcoală pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.
În aceeaşi şcoală, mai mulţi copii decât părinţi ar fi de acord cu testarea şi chiar cu vaccinarea.
„Sunt foarte trist, că tocmai ce am aflat răspunsul la un sondaj într-o şcoală din Bucureşti în care 99% dintre părinţi au spus că nu sunt de acord cu testele, fie ele cu extract nazal, faringian sau extract din salivă. Am promis că nu o nominalizez, dar rezultatul este cert şi trist”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, potrivit news.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sorin Cîmpeanu a afirmat că unii dintre copii ar fi de acord cu testarea sau vaccinarea, dar părinţii lor se opun.
„În aceeaşi şcoală (...) în exemplul pe care tocmai l-am dat, în care 99% dintre părinţi au refuzat testarea, au fost mai mulţi elevi care au spus că ei ar vrea să se testeze, ba chiar să se şi vaccineze dacă ar avea acordul părinţilor. Educaţia ajută, educaţia ajută şi din această perspectivă”, a adăugat ministrul.
Potrivit lui Cîmpeanu, „dacă toţi aceia care dorim şcoala cu prezenţă fizică ne-am fi vaccinat atunci când ne puteam vaccina, atunci sunt convins că nu mai aveam această problemă”.
Pe de altă parte, în ceea ce priveşte numărul mic de teste realizat la nivel general în şcoli, ministrul a explicat acest aspect prin „slabă organizare”, el arătând că au fost situaţii în care nu au existat teste rapide în şcoli.