Cîmpeanu: Sunt probleme la controlul cursurilor online. 50% dintre elevi au avut medii de peste 8,5, față de 10% în trecut

Ultima actualizare: 28-09-2021 16:07
Sorin Cimpeanu
Agerpres

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, marți, că școala online a dus la o explozie a numărului notelor mari.

Ministrul a vorbit, marți, într-o conferință organizată de Bursa, despre faptul că educația se va îndrepta mai multe spre digitalizare, chiar și după ce pandemia se va încheia.

Totuși, el a punctat și părțile mai puțin bune ale școlii online, și anume faptul că nu poți controla dacă cel care răspunde din spatele ecranului este chiar elevul. 

Dacă în trecut ponderea elevilor cu note peste 8,50 era 10%, acum mai mult de 50% au note mai mari de 8,50. Dacă cineva ne poate convinge că mai mult de jumătate din elevii din România merită să aibă burse de merit înseamnă că nu mai avem prea multe de făcut în sistemul de educaţie din România, pentru că stăm foarte bine. Nu avem garanţia că cel care răspunde în spatele ecranelor este chiar elevul/studentul care trebuie să răspundă, şi nu este un părinte, un profesor, un frate mai mare...", a spus ministrul.

În aceste condiții, ministrul a spus că este nevoie de platforme dedicate pentru evaluarea online, acesta fiind un element dintre cele cinci importante pentru digitalizarea educației.

Un alt element menționat de Cîmpeanu este conectivitate generalizată la Internet, ministrul spunând că s-au făcut progrese, dar nu destule.

Am deschis anul şcolar 2021-2022 cu o conectivitate mai bună decât în toamna anului trecut, dar nu suficient de bună. Nu putem spune că cei peste 3 milioane de elevi şi preşcolari au acces la internet în condiţii optime”, a declarat el.

Un alt element important este disponibilitatea echipamentelor, dar și faptul că nu există conţinut digital pentru toate disciplinele.

Un alt punct foarte important despre care a vorbit ministrul a fost disponibilitatea cadrelor didactice formate pentru predarea online.

Am facut şi aici progrese, avem câteva zeci de mii de cadre didactice formate, dar în raport cu cele 200.000 de cadre didactice mai este mult de făcut. Este o mare diferenţă între predarea clasică şi predarea online”, a spus ministrul Cîmpeanu.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!