Mii de credincioși la moaștele Sf. Grigore Dascălul: „Preoții ne copleșesc”


Ultimul update: Vineri 29 Noiembrie 2019 09:13
Data publicarii: Vineri 29 Noiembrie 2019 08:06
Categorie: Stiri actuale

Sute de preoți și mii de credincioși au întâmpinat la Galaţi moaștele Sfântului Grigorie Dascălul, mitropolit al Țării Românești din secolul 19.

Acesta s-a făcut cunoscut pentru binefacerile sale, de care au avut parte numeroși sărmani, orfani, văduve, cărora le-a oferit hrană, adăpost și cărți pentru învățătură.

Racla a fost depusă în fața catedralei din oraş, alături de rămășițele Sfântului Andrei, ocrotitorul orașului și al întregii țări.

Moaștele Sfântului Grigorie Dascălul au fost aduse la Galați de la Mănăstirea Căldărușani, pentru a fi expuse spre închinare, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Andrei.

Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos: „Sfântul Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești, cea mai importantă personalitate a secolului al nouăsprezecelea, un strălucit absolvent al academiei Sfântul Sava, ca bucureștean, un călugăr desăvârșit la Mănăstirea Neamț și cel ce a întemeiat o adevărată academie de traduceri din limba greacă pe limba română a principalelor cărți de zidire sufletească."

Pelerinajul prin centrul orașului a adunat mii de credincioși.

Femeie: „Am venit cu un gând de bucurie, să ne putem ruga, să ne facem bine, pentru cei dragi, ne rugăm și pentru ei și pentru toată lumea, că avem nevoie de sănătate și de liniște sufletească."

Raclele cu moaștele Sfinților Andrei și Grigorie Dascălul au fost depuse într-un baldachin, în aer liber, în fața Catedralei Arhiepiscopale. Câteva mii de credincioși au așteptat răbdători la coadă, pentru a se ruga.

Femeie: „Bună credință și sănătate să ne dea Domnul. Preoții ne copleșesc."

Moaștele vor fi expuse pentru credincioși până duminică, 1 decembrie. În zilele următoare sunt așteptați pelerini din toată țara, care vor veni să se roage la Galați.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO