M.Stoica se declara disperat in inchisoare: "Familia mea traieste din pensiile parintilor mei". Cand afla daca va fi eliberat

Ultima actualizare: 26-05-2014 07:10
Mihai Stoica

Fostul manager al echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Mihai Stoica, ar putea afla in 30 mai daca va fi pus in libertate.

Curtea de Apel Bucureşti a luat in discutie dosarul vineri, insa a amanat pronuntarea unei solutii pentru 30 mai.

"Stiu ca justitia nu are o latura sociala, umana, dar condamnarea mea condamna familia, care traia aproape in exclusivate din veniturile mele - substantiale, dar justificate. (...) Familia mea traieste din pensiile parintilor mei de 80 si 77 de ani", a spus Stoica, din boxa condamnatilor, la judecarea contestatia in anulare a pedepsei din acest dosar.

Mihai Stoica a mai spus in fata instantei ca pedeapsa "a fost data cu rea-credinta" si ca se gandeste chiar sa reclame Romania la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

"Nu mi s-a aplicat niciodata legea mai favorabila. Nu inteleg de ce acea pedeapsa nu a fost data cu suspendare. (...) Aceasta instanta (CAB - n. r.) a ignorat, practic, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, stiind foarte bine ca o speta identica a dat castig de cauza condamnatului, obligand Italia sa plateasca despagubiri. Este indubitabil ca voi avea castig de cauza la CEDO", a subliniat fostul manager al Stelei.

Pe de alta parte, el si-a exprimat supararea ca nu a putut viziona ultimul meci de campionat al echipei pe care a condus-o, din cauza ca Penitenciarul Rahova nu are in grila de cablu TV postul care a transmis meciul. "Echipa pe care am condus-o a castigat titlul, iar eu n-am putut sa vad meciul (Steaua - Otelul, disputat marti - n.r.) la televizor. Peste cateva ore, echipa mea disputa finala Cupei Romaniei, iar eu sunt in penitenciar", a spus Mihai Stoica.

In sala de judecata a fost prezenta si fiica lui Stoica, aceasta sarindu-i in brate, plangand, la finalul procesului. Initial, jandarmii au incercat sa o opreasca, insa completul de judecatori i-au permis sa intre in contact cu tatal sau. Instanta a ramas in pronuntare pe contestatia in anulare a fostului manager al Stelei.

Mihai Stoica isi executa pedeapsa din dosarul transferurilor, de trei ani si sase luni de inchisoare, in regim inchis, la Penitenciarul Rahova.In 14 mai, Judecatoria Sectorului 5 a respins o cerere a acestuia de schimbare a regimului de executare a pedepsei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO